SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eşitiz
11.11.2023

Bu aralar bana çok iyi gelen aktivite, eğer siyaseten bir yoğunluğum yoksa, bir arkadaşımla kahve içip sohbet etmek oluyor; ve onlarla yaptığım sohbetlerde, genelde köşe yazımın konusunu oluşturuyor

Son günlerde yaptığım sohbetlerde üç başlığın insanları çok fazla yorduğunu gördüm.

     1-      Aile

      2-      Gelecek kaygısı

      3-      Güvenlik

İnsanları dinlemek, yürüdüğü yolları onunla beraber geçmek, kendilerini anlatırken hayatlarının dönemeçlerinde yaşadıklarını duymak, bazen insanı çok şaşırtıyor. Oysa dışardan, ne kadar da sorunsuz ve her şey güllük gülisanlıkmış gibi gözüküyor.

Arkadaşlarımı dinlerken, insan olarak birbirimize, ne kadar ihtiyacımız olduğunu ama birbirimize de ne kadar ÖZENLE uzak durduğumuzu görüyorum. Oysa birçok konuda, ne çok ortak noktamız var.

Erkek egemen dünyamızda, aile ilişkilerinde ne çok sorunla karşı karşıya kalınıyor.

Dün arkadaşımla sohbet ederken “Havva aile içinde, erkelerin hataları 40’a bölünürken, kadınların hataları 40’la çarpılıyor” dedi. Çocukken bir kez bile saçımı okşamayan babam, gözlerimin içine inatla bakmayan, ne istediğimi bir kere bile sormayan babam, aramızdan ayrılıp bu dünyadan gittikten sonra, erkek kardeşim de kendini her şeyin sahibi sandı. Çok büyük sorunlar yaşıyoruz Havva”

Bizler, kız çocukları olarak hiç 16 ya da 18 yaşında olmadık. Bizden hep 30 yaş olgunluğunu istediler. Hiç hata yapma, şımarma şansımız olmadı.

Sesimizin gür çıkması, hep ayıp olarak algılandı. Bugün neden susturuluyoruzun cevabı, aslında ataerkil dediğimiz aile yapısında, hep sus ve sen ne anlarsın değil midir?

Kadınlar, karanlıkla, çocukluklarında, genç kızlık dönemlerinde ailelerinde tanışıyor.

Çünkü aileler, kız çocuklarına küçülmeyi öğretiyor, gözükmemeyi öğretiyor.

Kızlara, sevimli, nezaket dolu olmaları öğretilirken, erkek çocuklarına bunlar öğretilmiyor.

Kız çocuklarına, sürekli savunulması gereken varlıklar gibi davranıldığı için, arkadaşımın erkek kardeşi de babasına ait her şeyin, kendisine ait olduğunu zannediyor; işte sırf bu yüzden, kadınların savunulmaya ihtiyacı yoktur, erkekte kadında eşittir. Her konuda.

Ama değer görmeyen ve değer gösterilmeyen kız çocuklarından, her zaman annesine, babasına, abisine, kocasına saygı göstermesi bekleniyor. Oysa siz anne, baba olarak kızlarınıza saygı göstermediniz ki?

Defoların yıprattığı insanlık, NEZAKETİ SADECE KADINDAN BEKLEYEREK, nezaketten uzak uçuşlarda. Sökükleri bile dikmeyi, kadınlardan bekleyen insanlık, bozdukları iğne ile söküklerin tamirini yine kadından bekliyor.

Biz bugünlerde, kazanılan hakkını almaya çalışan arkadaşımın, pes ettirmeye, tuş ettirmeye çalışanlara karşı duvar gibiyiz.

Arkadaşımdan vazgeçişler isteniyor. O hakkından vaz geçerse, kendinden de vaz geçer. Hak ettiğinin karşılığını istemesin diye, yoluna olmadık taş koyanlara karşı durmayı, elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Hukuk dedim, hak dedim dedim de dedim.

Bu olaylar, herkesin başında olan ya da başından geçen olaylar. Ama sonuçları görmezden gelince unutmayın! Olumsuzluklar hep üst üste yığılır, altından kalkamazsınız.

İnsanlığa yeniden bir format atmak lazım. Yeniden fabrika ayarlarına dönmek için.

Virüsleri silmeli, hackerlar temizlenmeli ve daha nice yabancı sesler, kötü amaçlı kullanımlar ortadan kaldırılmalı.

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap