SON DAKİKA
SON DAKİKA


''Afrin Operasyonu''
26.01.2018

Afrin Operasyonu 6’ncı gününde... ''Zeytin Dalı Harekatı'' adı verilen bu harekat kapsamında Afrin'de, Mehmetçik yağış ve zorlu arazi şartlarına rağmen, terör örgütlerine karşı başarılı bir operasyon gerçekleştiriyor. Sivil halkın zarar görmemesi için çok dikkatli ve planlı hareket ediyorlar. Ayrıca o bölgede yaşayan sivil halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, yardım ediyorlar. Terör örgütlerine karşı yapılan bu operasyonda Allah ordumuzu muvaffak etsin inşallah. Milletçe tüm dualarımız ordumuzla, Mehmetçiğimizle! Allah Mehmetçiğimizin, evlatlarımızın yar ve yardımcısı olsun.

Bu arada harekat başladığından bu yana birçok tartışma, konuşma oldu. Ülke çıkarları için veya bir tehlike karşısında ordu cepheye gitmişse ve bir operasyona başlamışsa, artık tartışılmaz, konuşulmaz, yorum yapılmaz, başarı dilenir, dualar edilir. Çünkü vatan güvenliği söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Bu, sınır güvenliğimiz için gerekli ve yapılması gereken bir operasyondu... Mehmetçiğimizi, ana kuzularını gördüğümüzde hepimizin yüreği acıyor ama ordumuzun asli görevi, dışarıdan gelen veya gelebilecek tehdit ve tehlikelere karşı sınır güvenliğimizi sağlamak ve düşmanlardan ülkemizi korumaktır.

Terör belası maalesef ülkemizin başlıca sorunu. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzun yıllardır terör belasıyla uğraşıyor ve bu coğrafyada, ülkemize oynanan oyunlardan Türk halkı bıktı. Yıllardır PKK terörü ve onun neredeyse alfabenin her harfini kapsayan türevleriyle uğraşıyoruz. Yurtiçinde ve sınırlarımızda birçok saldırı yaptılar. Bu saldırılarda binlerce sivil halkımız, askerimiz, polisimiz şehit oldu. Vatan topraklarımız bölünmesin diye binlerce evladımız şehit oldu ve maddi kayıplarımız çok oldu. Ülkemiz topraklarında terör bitmiyor, tehlike artarak devam ediyor. 

Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için Afrin Harekatı zorunlu hale geldi ya da dış aktörler tarafından getirtildi. Bu aşamada Türkiye'nin amacı; ''Afrin’de önce teröristlerin kökünü kurutmak, sonra orayı yaşanabilir hale getirmek.''

Afrin harekatına katılan Mehmetçiklerin moral ve motivasyonları son derece yüksek. Türk halkının gerek sınırda gösterdiği ilgi ve uğurlama, gerekse sosyal medyadan sağladığı destekle askerlerimiz yalnız olmadığını, Türk milletinin yanlarında olduğunu biliyorlar. Yetkililerden alınan bilgilere göre; harekat planlandığı gibi ve başarıyla devam ediyor.

Biz sadece Afrin'e girdik zannediyorduk; öyle sesler yükseldi ki, meğer Türk ordusu farkında olmadan birçok yere girmiş! Bu bölgedeki terör örgütlerini destekleyenler, bağlantısı, planları, çıkar ilişkileri olanlar bir bir ortaya dökülmeye başladı. Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, bölgedeki aktörlerin birbirlerine karşı pozisyon, denge ve ilişkilerini de değiştirdi. Türk askerinin operasyonuyla, örgüt içerisinde panik yaşandı. Şunu bilsinler ki, hiçbir terör örgütü ve destekçileri Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkamaz. Bu ülke, bu millet, onları kendi planlarında boğar.

Türk milletinin ayarlarıyla kimse oynamaya kalkmasın, vatanımızı bölmeye kalkmasın. Bu millet sabırlıdır ama hiç ummadıkları anda tepki verir. Türk halkı olarak Milli Mücadele ruhumuzu kaybetmeden, devletimizle, hükümetimizle, siyasi partilerimizle, her görüşten, her düşünceden, her kesimden halkımızla birlik ve beraberlik ruhumuzu kaybetmeden, vatanımıza, ordumuza sahip çıkalım. Gün birlik olma, ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanında olma günüdür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap