SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğurlar Olsun Zorluoğlu…
11.03.2024

Elimi uzattım beş senede iki kez, elim havada kaldı. (elim derken, yolda rastlaştık tanıştırdılar iki kez biri Adnan Günnar diğeri Atilla Ataman her ikisinde de kafasını öteye çevirdi)

Tanımam etmem, ne bir muhabbetim ne de bir tanışıklığım var. Ortak dostumuz falan da yok. Aynı cami cemaatinden olmayışımız da net ama niye bana bu kadar soğuk anlamış değildim. Yeniden aday gösterilmediğine ilk ben sevindim desem yalan olmaz…

Gerçi beni tanısa ya da ben onu tanısam ne olacak onu da bilmiyorum lakin bu kentte bir geçmişimiz, yerel yönetimlerde çalışmışlığımız var. İnsan onun yüzü suyu hürmetine elimi havada bırakmazdı. Bağımsız aday olsalar (ondan önceki iki dönemde başkanlık yapan Gümrükçüoğlu’da dahil) yemin ediyorum Trabzon genelinde 500 oy alamazlar ama Recep Tayyip Ankara’dan gönderiyordu bu gibi bürokratları “gidin yapın başkanlık” diye onlarda koşup geliyorlardı, bizde kent olarak reisi üzmüyorduk. Doldurdu süresini, şimdi veda vakti.

Kusura bakma, güle güle diyemeyeceğim; Trabzon’a yaptığın hizmetler varsa teşekkür ederim ve Trabzon’un da eğer hakkını hukukunu yemişsen burnundan fitil fitil gelsin derim…

 

ZORLUOĞLU NE DEDİ, NE YAPTI?

 

2019’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı -mevcut Van Valisi ve Belediye Başkanı- Murat Zorluoğlu göreve gelirken eline tutuşturdukları kâğıttan 81 proje açıklamıştı Tüm vaatler önümde. 32’ini yapabilmiş, 10’u devam ediyor, 39’una ise dokunmamış bile aklına gelmemiş zahir.

Mesela; 114 km kıyı şeridi düzenlemesi-eğlence ve dinlence mekânları demiş, yürüyüş ve bisiklet yolları demiş yapmış, Amatör spora destek demiş yapmış, yol ve tünel çalışmaları demiş yapmış, yeni Otobüs Terminali demiş yapmış, Kadınlar Pazarı yenilenecek demiş yapmış, Bilim Merkezi demiş yapmış, Kadın Yaşam Merkezi demiş yapmış, Millet Bahçesi-buz paten pisti demiş yapmış, Tarihi Kızlar Manastırı projesi demiş yapmış, dolmuşlar modernize edilecek demiş, Gazipaşa Caddesi-Maraş Caddesi araç ve yaya trafiği düzenlemesi demiş bunların hepsini yapmış…

 

ZORLUOĞLU NE DEDİ, NE YAPAMADI?

 

Zorluoğlu’nun 81 projesi içinde yapamadıkları da var, hem de bir hayli fazla 39 tane…

Mesela; Opera Binası projesi demiş unutmuş, Mücevher kent projesi demiş unutmuş, Pazarkapı dönüşüm projesi demiş unutmuş, Hisar tarih şehri projesi demiş unutmuş, 5 yılda 15 bin yeni istihdam projesi demiş aklına bile gelmemiş. (Gerçi yüzlerce partilisini işe almış, kendi de inkâr etmiyor ama kalifiye eleman mı orası tartışılır!)

Mesela; Gençlik merkezi projesi demiş nerede olduğunu gösterirse inanırız, Uygulamalı eğitim platosu demiş ne olduğunu bir türlü kendi de anlamamış, Akyazı stadyumu içinde millet bahçesi demiş hatırlamamış bile, amatör balıkçılık iskeleleri, paten pistleri, kaykay pistleri, su sporları, plajlar falan gırla gidiyor vaatler arasında o bile şaşkın şimdi sanırım, Olimpiyat parkında ekolojik köprü, Pazarkapı/Moloz’da, Gülcemal projesi içinde ekolojik köprü, Ayasofya’da ekolojik köprü diye tutturmuş gitmiş ne olduğunu hatırlamıyor bile, Çömlekçi projesi tamamlanacak demiş, Mega Lunapark demiş, Plastik Sanatlar Merkezi demiş, Sanat Galerisi Projesi demiş, Uzungöl Solaklı Vadisi turizm projesi demiş, Hıdırnebi yayla turizmi projesi demiş, Altındere vadisi turizm merkezi projesi demiş, Agro turizm demiş (!) demiş de demiş unutmuş gitmiş, Atapark trafiğini rahatlatacak tünelli kavşak projesi demiş projenin eskizlerini bulamamışlar zahir…

 

ZORLUOĞLU NE DEDİ, NELER DEVAM EDİYOR?

 

Hesaplarıma göre 10 vaat projesi devam ediyor gibi…

Mesela; 16 yeni otopark demiş başlamış devam edenler bir hayli fazla. Trabzon Millet bahçesi, Trabzonspor zaman tüneli, Kentsel dönüşümler, Yeni Pazarkapı Camii projeleri vardı biliyorsunuz onlarda devam ediyor. Getirip güzelim sahile cami diktiler “ne yaptı isem reis emretti yaptım” diyen bakanlarının namına. Bunların ağa babası tertibim Asım Efendi de Boztepe’ye Osmanlı Camii dikmişti, Cuma hariç cemaate rastlanmıyor. Yazıyoruz cami düşmanı mısın diyorlar, adım başı cami yapacağınıza bir okul dikin eğitim-öğretime faydanız dokunsun diyoruz cemaatleri palazlandırıyorlar… Sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Maraş caddesi bina dış cephe giydirmeleri projesi demişlerdi onlarda devam ediyor, vadettikleri Kanuni bulvarı 2020 yılında tamamlanacak sözü de devam eden işler arasında…

 

 ZORLUOĞLU’NUN ATTIĞI KAZIK…

 

Sessiz sedasız Rize’nin çöpünü yeniden Trabzon’a dökülmesine izin vermesi bence Trabzon halkına attığı en büyük kazık Zorluoğlu’nun…

2005 yılında Sürmene-Kutlular bölgesindeki atıl bakır maden arazisine Trabzon çöpünün dökülmesine başlanmıştı, son anda Rize ve çevrelerinin çöpünü de eklediler Reislerine şirin gözükmek için. Biz itiraz ettik o dönem belediye yönetimi olarak ama şunu dediler “buranın kapasitesi 10 yıl, on yıl sonra Rize ev sahipliği yapacak” bizde kabul ettik. On yıl kapasiteli Sürmene-Kutlular bölgesine Rize’nin de çöpü dâhil 17 sene vahşi depolama ile çöp döktüler ve Covit salgını döneminde aniden yeni çöp alanı buldular: Araklı-Trabzon!

Dünya lideri Reis’lerini üzmemek için 2022’den beri yeniden Rize ve çevresinin çöpünü Trabzon Araklı’ya dökmeye başladılar.

İşte bu konuda Zorluoğlu Trabzon’a “sessiz durarak” en büyük kazığı attı diyorum…

 

 ZORLUOĞLU’NUN KARNE NOTU…

 

Öğretmeni olarak (halk adına) geçerli not: 10 üzerinden 3…

Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması, Ganita-Faroz Sahil Projesi ve yeni Trabzon Terminal Binası, Altyapı Projeleri gibi kendinden önceki dönemlere kıyasla iyi şeyler yaptı.

Ama mesela, 2007’de bizim dönemde doğalgaz şirketi ile imzaladığımız anlaşma gereği ilk adım olarak Meydan görünmesine rağmen tam 15 sene sonra Meydan’a doğalgaz getirebilmesi tamamen acemilik olarak karnesine sıfır getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi için düzenlenen Sayıştay raporlarında ihalelerin şeffaf yapılmadığı, ihale verilen şirketlerin kayırıldığı konuları olduğu içinde not sıfır. AKP İl ve İlçe örgütleri ile gerilimler yaşaması ve parti içi gruplaşmalar nedeniyle hedef tahtasına oturtulması da onun eksileri sayılabilir, insan ilişkileri de sıfır.

Onun için diyorum ki; Karne notun 3, otur sınıfta kaldın Murat Zorluoğlu…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap