SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bugün 28 Şubat…
28.02.2024

Necmettin Erbakan Başbakan, Tansu Çiller Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı.

Sincan’da düzenlenen “Kudüs Gecesi”nde Lübnan’daki Hizbullah liderlerinin posterleri asılıyor ve bu geceye İran Büyükelçisi katılıyor, tatbikattan dönen tanklar Sincan sokaklarından geçiriliyor ve akabinde 28 Şubat 1997 tarihinde olağan toplanan Milli Güvenlik Kurulu’ndan askeri kanadın zorlaması ile birtakım kararlar alınıyor.

8 yıllık zorunlu eğitim gibi, Genelkurmay’ın Batı Çalışma Grubu kurması gibi…

Kamuoyunda darbe beklentisi var. Erbakan Çiller’e hükümeti devrediyor ama anayasada böyle bir şey yok diyerek Cumhurbaşkanı Demirel hükümeti Mesut Yılmaz’a veriyor.

Bence sessiz sedasız bir postmodern bir darbe ile ülke olarak tanışmamıza vesile oluyor.

Şimdi modaya uyup herkes 28 Şubat kararlarını kınıyor ama ben diyorum ki; O dönem o kararlar alınmasa çoktan şeriat devletine geçiş yapmıştık.

Bugün 100.cü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin balans ayarı idi, şarttı…

 

MUHTARLIKLAR KAPATILSIN MI?

 

Yıllarca muhtarlık ve senelerce Muhtarlar Derneği Başkanlığı yapmış biri olarak diyorum ki;

Evet kalksın, ama…

Gerçi bu devirde Recep Tayyip’in bunu yapmaya ne niyeti olur ne de teşebbüsü çünkü özellikle kırsalda muhtar onun gözü, kulağı ve hatta ben diyeyim fişleme siz deyin istihbarat elemanı, sürekli külliyeye çağırıp kendilerinin nimetten sayılmalarını sağlama organlarıdır.

Diyorum ki;

Mahalle ve Köy muhtarlığını işlevsel olarak ayırmalı ve israftan başka bir işe yaramayan “mahalle muhtarlığı” artık tarihe karışması gereken bir uygulamadır. Bütün belgelerin e-devlet’ten alındığı teknoloji çağında hele de belediyenin her yere uzandığı bir yerde mahalle muhtarlığına yer yok. Ama köy muhtarlığına gelirsek evet ona gerek var. İhtiyaç duyulduğunda köyle ve köylülerle ilgili bilgiler resmi olarak muhtardan soruluyor. İstihbarat sağlama, sağlık, eğitim, alt yapı gibi çalışmalarda muhtarlara iş düşüyor yani köylerde muhtarlıklar halen bir ihtiyaca cevap veriyor.

Son söz olarak artık işlevi olmayan kurumlar temizlenirse ülke temizlenir ve büyük bir yükten kurtulup tüy gibi hafifler…

 

CHP’NİN EN “BAŞARILI” OLDUĞU İLÇELER

 

Geçen seçimde Trabzon özelinde 9 ilçede çok başarılı olmuş CHP!

Bunun 8 tanesi doğu ilçeleri, biri batı ilçesi Şalpazarı… Araklı’da, Of’ta, Arsin’de, Sürmene’de, Hayrat’ta, Köprübaşı’nda, Dernekpazarı’nda çok “başarılı” olup sıfır çekmiş CHP, çünkü aday bulup çıkaramamış! CHP bir tek Beşikdüzü’nde Ramis Uzun ile %60.55 oy oranı alarak belediye başkanı seçebilmişti. Onu da şimdi bu seçimde, geçmişi karanlık bir “sanal kasa” mucidi yüzünden küstürüp başka partilere gönderdiler…

Bir de neye gülüyorum biliyor musunuz? İlçesinde aday bulup ya da kendine güvenip aday olamayan ilçe başkanları senelerdir görevde! Ya arkadaş, ilçeleriniz size gülüyor ilçenin oyuncağı olmuşsunuz ama koltuklarınızı da bırakamıyorsunuz nasıl bir haleti ruhi yedesiniz anlatsanıza?

CHP Büyükşehir Adayı Hasan Süha Saral da “tahribata değil, tahkimata geliyoruz” diyor.

Valla senin partindeki sandalye düşkünü tahribatı bir temizlesen asıl tahkimatı öyle yaparsın diyorum Sayın Saral…

 

BAHÇELİ’DEN REİS’E 70 GÜL…

 

MHP lideri Devlet Bahçeli doğum günü münasebetiyle Recep Tayyip’e 70 gül göndermiş, yalan haber diye hiç ciddiye almamıştım meğer doğruymuş!

Düşünüyorum da, 66 gül birliktelik 99 gül ise sonsuzluk anlamı taşıyor.

70 gül ne arkadaş?

Bir erkek bir erkeğe neden çiçek gönderir?

Eşim, “Allah gözünü kör etmesin emi Gürsel” dedi “Bak da utan, bıraktım 70 gülü 7 gül gönderdin mi bana?”

Devlerin aşkı büyük olur, dedim…

 

EKMEĞİMİ ÇALMA TÜİK…

 

TÜİK, Haziran 2022’den beri 409 ürünün aylık fiyat değişimlerini gösteren ve enflasyon sepeti olarak bilinen “madde sepeti ve ortalama madde fiyatları” tablosunu açıklamıyor!

Tam 20 ay olmuş…

Enflasyon sepeti olarak bilinen bu tablo sayesinde hangi ürünün fiyatının en çok arttığı hangi ürünün fiyatının düştüğü falan kamuoyu tarafından öğrenilebiliyordu. 20 aydır açıklanmıyor.

Açıkladığı sayılar da saçma sapan…

Ey TÜİK, gram inancınız varsa milyonlarca insanın vebalini taşıdığını bil ve ona göre ekmeğimle oynama.

“T”ayyip’i “Ü”zmeyen “İ”statistlikler “K”urumu’ musun yoksa?

 

MUHTAR MAAŞLARI…

 

Resmi verilere göre Türkiye genelinde 32 bin 238 mahalle ve 18 bin 278 köy olmak üzere toplam 50 bin 516 muhtar görev yapıyor.

Resmi Gazete’ de 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan düzenlemeye göre muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çekildi.

Böylelikle muhtar maaşları 2024 düzenlemesi ile 17 bin 2 TL. ye yükseldi.

50.516 muhtara ayda 960.772.000 tl, yılda 11.529.264.000 tl ödeniyor güncel kurla 372 milyon dolar.

İsrafı görüyor musunuz?

 

MAÇOĞLU’NUN KADIKÖY ADAYLIĞI

 

Valla düşünüp duruyorum bu adamı Kadıköy gibi bir yere niye aday gösterdiler?

Hatta kim ikna etti Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu…

Adamı koy Kadıköy meydana Şükrü Saraçoğlu’nu bul deseler bulamaz yeminle.

Gerçi Trabzon’da bağımsız aday olsa 500 oy alamayacak, kimsenin tanımadığı Gümrükçüoğlu’nu getirip aday gösterdi reis insanlarımız gözü kapalı gitti oy verdi bunda da şaşmamak gerek…

Muhtar adayı olsa Kadıköy’de daha çok alırdı diye düşünüyorum Maçoğlu’nun, yazık ettiler…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap