SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yarını öngöremeyen yatırım planlamamalı!
23.06.2020

 
Yaşamımızda ‘öngörü’ çok kıymetlidir.

Özellik kamuoyunu yöneten, yönlendirenler, şehir planlayan, gelecek amaçlayan ve ülke yönetenler için hayatın vazgeçilmezidir, öyle de olmalıdır!
Ancak gelin görün ki; ülkemiz ve şehrimiz geçmişteki ‘öngörü’ eksikliğinden çok çekti.

Bunun en büyük örneği, yanı başımızdaki Yalıncak’ta yaşadı. Bilindiği üzere Bahçecik’te bulunan Trabzon Adli Tıp Kurum’u geliştirilip, müthiş bir teknolojiyle donatılarak yeniden yapılandı.  Kurum, ‘Şehrin dışına (!)’ çıkarılmak amacıyla yıllar önce Bahçecik’ten, Yalıncak’a taşındı.

Övgüyle bahsedilecek önemli bir yatırım. Bölge ve şehrimiz adına çok kıymetli… Fakat! Şehrin dışına çıkarılırken, getirilip Yalıncak mahallesinin (sahil girişinden) tam göbeğine kuruldu! Bir de üstüne cenaze giriş çıkışları, mahallenin sıklıkla kullandığı yol üzerinden yapıldı.  Şüphesiz, bir gün hepimizin yolunun düşeceği bir yer…

**

Ancak, neredeyse 3 ila 5 günde bir cenaze aracı görmek, kalabalık insanların çığlıklarına, ağlamalarına, yakarmalarına şahit olmak, zaman zaman da kavgalarına denk gelmek hiçbir mahalle sakinin uzun süre psikolojik olarak kaldırabileceği bir durum değildir. Özellikle, büyümeye ve gelişmeye devam eden Yalıncak’ta nüfus geçtiğimiz her gün daha da yoğunlaşıyor. Orada yaşayan biri olarak, yapılan yatırımın anlamlı, fakat inşa edilen güzergahın hatalı olduğunu düşünüyorum.

**
İnsanlar bir yerde ağlarken, siz 50 metre yanında gülerek nasıl sohbet edebilirsiniz?

Nasıl balkonunuza çıkarak çay içebilirsiniz! O mevkii de yaşayanlar rahat rahat sokağa çıkamamaları ya da bir cenaze geldiğinde apar topar evlerinde dağılmaları şehrin hangi noktasına da yaşanan bir durumdur?

Evet, Yalıncak mahallesinin Gülyalı mevkiinde yaşanan tam olarak budur… Geçmişte yapılan plansız yatırım, bugün mahalledeki problemi de beraberinde getirmektedir.  Zaman kaybetmeden, Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’nın cenaze girişi, o güzergahtan alınıp binanın farklı bir noktasında taşınmalıdır. Cenaze giriş kapısı ev ve apartman gibi yerleşim yeri bulunmayan AFAD ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin içerisinde bulunduğu alana yapılabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2053-2071 hedefi ortaya koyduğu bir dönemde; öngörüsü takdire şayan, ancak yereli yönetenlerin 5-6 yıl sonrasını görememesi çok düşündürücü ve çözülmesi gereken bir sorundur. Bu konuda şehrimizi yönetenler harekete geçmeli, güzergah kısa sürede değiştirilip, problem kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulmalıdır.





 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap