SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vali Ünlü ve Giresun
10.06.2021

Giresun Valisi Enver Ünlü’yü ziyaret edip, onunla ilgili bir fikir sahibi olmamak mümkün mü? Kendisiyle sohbet ettikten sonra “şanslı şehir” skalama Giresun’u eklemedim desem yanlış olur. Her şeyden önce müthiş bir donanıma sahip. Kaymakamlık sürecini kritik ilçelerde yapmasından kaynaklı olsa gerek; kısa sürede mahalle mahalle her noktaya hakim bir duruma gelmiş.
Nereyi sorsanız, duraksamadan bilgi verebiliyor.
Sporu, turizmi, kentin planlamasını önemseyen bir isim. Süre doldurmaya değil, şehre kazandırmaya ve geride elle tutulur bir şeyler bırakmaya gelmiş belli ki… Ordu ve Trabzon’un arasında kalan bir kentin valisi olması hasebiyle, yatırım yarışının hep içerisinde… Gelişen ve dönüşen kentler arasında Giresun’un geride kalmaması için fazlasıyla mesai harcıyor… Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla istişareden kaçınmayan, çözüm odaklı valiliği benimseyen bakış açısına sahip. Biraz geriye gidelim. Ünlü’nün Giresun’a vali olarak atanıp, göreve başladığı ilk zamanlara… Kente geldiğinde pandemi sürecinin başlarıydı… Vatandaşla daha bütünleşemeden Dereli’deki sel felaketini yaşadı. Hem kendisi hem de halk için büyük bir yıkımdı… Neyse ki; devlet ivedi bir şekilde yaraları sarmaya başladı ve sarmaya da devam ediyor. Daha sonra Giresunspor’un şampiyon olması; ona büyük bir sevinç yaşattı belli ki… Çünkü biz, kendisini ziyaret ettiğimizde; Giresunspor sevdasını gözlerinden okuduk. Kendi içinde yaşadığı o büyük heyecanı her sözünden hissedebiliyorsunuz. Diyebilirim ki; kısa sürede takım ve şehirle arasında inanılmaz bir bağ kurmuş… Bu da bir kent için çok değerli ve kıymetli. Ayrıca bir de turizm merakı var… Giresun’u gördükten sonra “turizmden” bahsetmemek veya turizmle ilgili bir yatırım, planlaması yapmamak iş bilmezlik olurdu herhalde. Vali bey de bizi yanıltmadı… Giresun turizminin 12 aya yayılması ve turizmden kentin ekonomik anlamda kalkınması kendisinin en büyük hedeflerinden biri… Ayrıca çevreye son derece duyarlı ve bu konuda kat be kat hassas olduğunu sahaya sıkı bir şekilde yansıtan bir bürokrat… İşin özü; tüm bunları düşünen, hayata geçirmek için mücadele eden bir isim; Giresun için büyük bir değer. Kent için büyük şansı… Başarı diliyoruz…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap