SON DAKİKA
SON DAKİKA


‘Ücretli’ Öğretmenlerimiz Hak Ettiğini Almalı
22.06.2022

Hazır karneler dağıtılmış, yaz tatili başlamışken ücretli öğretmenlerin maruz kaldığı kabul edilemez tutuma değinmeden geçemeyeceğim.  Ders saati ücreti ile çalışan, aylık eline 2 bin 500 ila 3 bin 400 lira arasında para geçen Milli Eğitimin ‘maaşsız’ öğretmenlerinin sesi artık duyulmalı. Her birey öğretmenliği seçerken, onurlu bir mesleğe adım attığını bilir. Bunun güveni ve özgüveniyle yetiştir. Öyle ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dahi, başkomutanın yanında başöğretmen unvanını ömrü boyunca taşıdı.

**

2021 yılında Sayıştay raporuna göre 138 bin 393 öğretmen açığı var. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 85 binden fazla ücretli öğretmenle öğretmen açığının bir kısmını gideriyor. Hatta birçok ücretli öğretmen, kadrolu öğretmenler gibi önemli sorumluluklar üstleniyor. Neden mi? Çünkü eğitimin gövdesi, can damarı olan öğretmen sorumluluktan kaçmaz. ‘Ücretli’ ayrımına takılmaz. Tek eksiği KPSS olan bu öğretmenlerimizi baş üstünde tutmamız gerekirken, asgari ücretten az bir maaşa mahkum ediyoruz.

**

Türkiye’nin enflasyonla boğuştuğu bir dönemde, bırakın ailesini geçindirmeyi, tek başına yaşamını idame ettirmek isteyen ücretli öğretmenlerimiz bu paralara geçinebilir mi? Mümkün değil. İşin özü, bu eğitim neferleri maalesef verdikleri hizmetin karşılığını maddi manevi alamıyor. Ücretli öğretmenlerin; geçinemeyeceği cüzi miktarlara mahkum edilmesi asla kabul edilemez.

**

Şunun da altını çizmek istiyorum; atanmış kadrolu öğretmenlerimiz elbette maddi olarak farkı hissedecek. Ancak ben eminim ki, asgari ücretten bile düşük maaşlara çalışan ücretli öğretmenlerin durumlarından onlar bile memnun değildir.  Mesleklerini bir an önce yapma aşkıyla görev alan, tecrübe edinmek için atanacak puanı elde edene kadar ücretli öğretmenliği tercih eden (tercih edilen) öğretmenlerimiz MEB’in yapacağı ivedi çalışmayla maddi anlamda rahatlatılmalı, yeni dönemde onlara ‘nefes’ olunmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap