SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarım Kredi’ye Ulaşılabilirlik
17.08.2022

Son üç yıldır Türkiye’nin konuştuğu en önemli konuların başında şüphesiz gıda fiyatları geliyor. Nihayetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu soruna neşteri vurdu. Tarım Kredi Marketleri’ne indirim talimatı verdi. Böylece Tarım Kredi’de otuzun üzerinde temel tüketim ürününde indirim dün itibariyle başladı. Vatandaşın sepetini ucuza doldurabilmesi için büyük fırsat ama yeter mi? Yetmez elbet! Bu indirimlerin yapılmasının başlıca nedeni büyük zincir marketlerinin yüksek fiyat dengesizliğini kırmaktı. Neden dengesiz diyorum? Çünkü her an fiyat etiketi değişen marketlerde fiyat dengesi olmaz. Peki Tarım Kredi, zincir marketlerin gardını düşürebilir mi? Kısa vadede elbette. Ancak gerçekleri görelim. Sadece fiyat indirimi değil, ulaşılabilirliği de göz ardı etmeyelim. Şöyle bir etrafınıza göz atın. Üç veya dört harfli zincir marketleri hemen hemen her yerde görebilirsiniz.

Tarım Kredi Marketleri’nin en büyük handikabı az sayıda ve belli yerlerde olmalı. Hesap basit. Tarım Kredi’nin sayısı ne kadar artarsa, vatandaş zincir marketlerden o kadar uzaklaşır. Fahiş fiyata ürün almak zorunda kalmaz, işte o zaman fiyatlarda denge sağlanır. İşte denetimsiz, cezasız çözüm. Acilen uygulanmalı.

**

USTA’NIN ÇAĞRISI

Covid-19 salgınının etkili olduğu dönemde şüphesiz Türkiye sağlık altyapısıyla dünyaya ders verdi. Türk halkı aldığı sağlık hizmetine bu dönemde tam not aldı. Doktorlarımız büyük özveriyle vatandaşlarına hizmet ettiler. Hepsini yürekten kutluyoruz. Ancak bugünlerde daha dikkatli olmamız gerektiğini de ifade etmek isterim. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta bu konuyla ilgili kritik bir çağrı yaptı. Usta, “Erken olduğunu düşündüğümüz Covid atağının sonbahar aylarında tekrarlama ihtimali üzerine; hastane süreçleri yaşamamak adına aşı dozlarınızı yaptırınız. Hazırlıksız yakalanmayınız” dedi. Herkesi aşıya davet etti. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap