SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ortadoğu gerçekleri!
13.05.2021

Dünyanın gözü önünde, Filistin’de devam eden katliama Batı göz yumar anlarım da, nerede Arap dünyası, nerede Müslümanım diye ortada dolaşan devlet başkanları? İsrail, Kudüs’ten İslam’ı tasfiye etmek isterken, onlarca masumun kanı dökülürken bu sessizlik neden?

Bu soruların cevapları öyle kolay ki… Artık şapkayı öne koyup düşünme vakti geldi de geçti bile!

Bir dönüp geçmişten bugüne bakalım. Mezhep çatışması Ortadoğu’da… Toplumsal bölünmüşlük Ortadoğu’da… Kan, gözyaşı Ortadoğu’da… ABD destekli katiller, ajanlar, hainler orada…

İsrail’de ABD’nin kiralık bir katili değil mi? ABD, İsrail’in hamisi değil mi?

Bakın! Tüm bu saydıklarımın yanında zenginlik de Ortadoğu’da, israf da orada, şatafat da.

Maalesef Ortadoğu’nun bir ortası yok.

Acı bir gerçeği sizlerle paylaşmak isterim; günümüzde, Arap ülkeleri, İngiliz ve İspanya futboluna duydukları ilgiyi, ABD’li sanatçılara gösterdikleri sonsuz saygıyı; Filistinliler gibi öldürülen, katledilen milletlere gösterselerdi, bugün ne Gazze’de ne de o bölgede katliamlara şahit olurduk!

Ne yazık ki gerçeği göz ardı edemeyiz. Geride kalmışlığın ve bölünmüşlüğün dehşetini yaşıyoruz.

Bir de şu var ki; ölümün kol gezdiği, terörün yuva edildiği, piyonun çok olduğu ülke ve bölgelerde üretim olmadan küresel arenada dik duramazsın… Twitter’dan kınıyorsun, içeceğini İsrail’den içiyorsun! Lanet yağdırıyorsun, halını İsrail malıyla temizliyorsun, silahını oradan alıyorsun… İHA/SİHA üreten birileri çıkınca siyonistlerle bir olup saldırıyorsun. Sonra da ‘mücadeleden’ bahsediyorsun… Ortadoğu, Arap birlikleri veya dernekleri… Artık kendini kandırmamalı, gerçeklerle yüzleşmeli.

**

Peki bundan sonra ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gayret ortaya koydu. Tek tek telefonla arayıp ‘kıymetli’ kralları adeta uyandırdı… “Bir zulmü engelleyemiyorsanız, onu herkese duyurun” şiarından hareketle, bir diplomasi trafiği yaşadı. Peki Arap dünyası ne yapacak? Bir öngörüm var: Krallar, prensler, şeyhler; yaşananları lanetlemekten öteye geçemeyecek. İki ay sonra Müslüman dünyasının liderleri toplanıp İsrail’i kınayacak. 3 ay sonra da ‘Filistin için ne yapabiliriz’ zirvesi yapılacak… Bu günler böyle geçerken, İsrail vicdan özgürlüğünü, yaşam hakkını ihlal etmeye devam edecek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap