SON DAKİKA
SON DAKİKA


İttifakla mı gelecek?
27.10.2018

CHP’de ‘Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olacak?’ sorusuna cevap aranıyor. 19 Ekim’de sona eren aday adaylığı başvuru süresinin 26 Ekim’e (dün) uzatılmasına ve bu sürenin de sona ermesine rağmen yine Trabzon Büyükşehir için aday adaylığı başvurusu yapan kimse çıkmadı.

Artık Trabzon Büyükşehir adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işareti beklenecek. Kemal Bey’in, masasında bazı isimlerin olduğu fakat İyi Parti’yle seçim ittifakının yapılması olasılığının yüksek olması nedeniyle beklemede olduğu söyleniyor. Bu isimlerden birinin de İyi Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylığı için teklif yaptığı Volkan Canlioğlu olduğu bir gerçek. Bu noktada İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, eski bakan Koray Aydın’ın Genel Başkan Meral Akşener’in masasının üzerine Canalioğlu ismini koyduğu, Kılıçdaroğlu ile bu konuda görüşmesini istediği yakın çevresi tarafından konuşuluyor. Peki ne olur? Canalioğlu’nun CHP’nin mevcut yönetimi ve bu yönetimi destekleyenler tarafından istenmediği yönünde kulislerde yaygın bir görüş var. Ama CHP tabanında Canalioğlu isminin varlığını inkar etmek mümkün değil.

Canalioğlu’na muhalif olduğu herkesçe bilinen isimlerden biri olan, partinin son seçimlerdeki milletvekili adaylarından Nuri Aydın ile konuştum. Aydın, Canalioğlu’na seslenerek bakın ne dedi: “CHP kimseyi aday göstermez. Kimse ‘aday yapılayım’ beklentisinde olmasın. Yüreği yetiyorsa ortaya çıksın, ben adayım deyip çalışsın. Kenarda durmak sonuç vermez.” Dikkat edilirse Aydın olmaz demiyor... CHP’den Ortahisar Belediye Meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapan Ömer Dayı ile sohbet ederken o da son derece anlamlı ve duygusal bir açıklama yaparak partiye ve Volkan Canalioğlu’na sesleniyor: “Küskünlükler, kırgınlıklar bir kenara bırakılmalı, yeni seçim döneminde birlikte hareket edilmeli. Volkan Abi’nin şehirdeki karşılığı yadırganmayacak kadar büyüklüktedir...” Dayı, Canalioğlu’nun Trabzon’da tabanda önemli bir karşılığı olduğunu belirterek şunları söylüyor:“Diğer bir boyutu CHP’de Volkan Abi belediye başkanlığı yaptı, il başkanlığı, parti meclis üyeliği, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı yaptı. Genel başkanlık hariç olabilecek bütün görevlerde bulundu. Görev almamasının ardından parti örgütüyle birtakım sorunlar yaşadı. Her zaman şunu söyledim: Samimi adımlar atılırsa tüm sıkıntılar giderilebilir. Hem Volkan Abi hem de parti yönetimi adım atmalı. Hep birlikte çalışmalıyız.” Bütün bunlara bakıldığı zaman görülüyor ki olası bir CHP-İyi Parti ittifakında Volkan Canalioğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sürpriz olmayacak. Tabii bu noktada Canalioğlu’nun da görüşleri önem taşıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap