SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gündem ''Z''!
2.07.2020

2000’lerin başında doğan çocuklar, bugünlerde Türkiye’nin gündemine yön veriyor. Siyasetin kalbi ve nabzı ‘Z kuşağı’ diye atıyor.  Z kuşağı, yani milenyumun çocukları şu sıralar Ankara merkezli siyasete yön veren en önemli argüman. Cumhuriyet Halk Parti’si Z kuşağı harekatına en erken başlayan partilerden biri… Bugün seçim olsa ve bahsedilen Z kuşağı oy kullansa; CHP’nin hatırı sayılır bir oy oranıyla sandıktan çıkacağını düşünüyor, öyle öngörüyorum. Kılıçdaroğlu, kendi partisi içerisinde Z kuşağına yönelik çalışmalar yapılması talimatını kurmaylarına vermişti. 2023 seçimlerine Y’i geride bırakmayı hedefleyen Kemal bey; siyasette ‘Dinazor temizliği’ operasyonuna başladı bile!
**

Peki iktidar partisinde durum ne?
Öyle bir algı var ki; ‘Z kuşağı AK Parti’yi götürecek!..’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ne kadar ana muhalefet partisinin lideri olsa da iktidar partisinin de uyandırıcı alarmıdır. ‘Yarının gelişi bugünden bellidir’ diye düşünmüş olacak ki hemen hamlesini yaptı. Önceki gün pür dikkat takip ettiğim, grup toplantısının bir bölümünü tamamen Z kuşağı konusuna ayırdı. Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinde AK Parti’nin sonunu kandırılması ve aldatılması çok güç olan Z kuşağının getireceğini söyledi. Bir nevi AK Parti’yi dirseğiyle dürtmüş oldu… ‘Kendinize gelin!’ uyarısı çekti.

**
Bakalım, teşkilatlarında millete sınır çekme çabası içinde olan, sonradan olma, yükünü tutup koşan; millete değil de kendisine gelecek hazırlayan AK Partililer Z kuşağına karşı ne gibi bir çalışma yapacak?
Yada davası için mücadele eden gerçek AK Partililer’in yapacağı çalışmalara ne kadar katkı sağlayacak? Eğer AK Parti başarılı olabilmek istiyor ve yukarıda bahsettiğim algının gerçekleşmesini istemiyorsa, ilçe teşkilatlarından, genel merkeze kadar eskisi gibi tüm kapılarını millete ve gençlere açmalı, onların dilinden konuşmalı.

AK Parti, millet için değil, kendisi için çalışanlardan, kapının arkasında ‘bana kalsın, benim olsun’ diye bencilce mücadele edenlerden kurtulmalı. Gençlerle birlikte geleceğe yelken açmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap