SON DAKİKA
SON DAKİKA


Büyük ölülere matem gerekmez
11.11.2021

Milli şefimiz; Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yılı…

Matem, hüzün, acı, elem, keder, teessür 83 yaşında. En derinden yaralayan siren bugün dokuzu beş geçe yine içimizi parçalayacak, gözler dolduracak, yaşam duracak. Türk milleti babasını, yiğidini, evladını, kahramanını kaybetmenin derin soğukluğunu bir kez daha yaşayacak. Ama unutmayalım ki, “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve arkasında yas değil, bir destan, büyük bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tü… Nitekim, dünyadaki her lider geçmişte derin izler, sözler bırakır. Gazi Mustafa Kemal’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği geride bıraktığı izlerden ziyade; geleceği şekillendirmesi ve Türk milletine yarınları inşa etmesidir. Bu da onun sadece bir lider değil, büyük bir Devlet adamı olduğunun açık ve net göstergesidir. 

Unutmayın…

Geçmişi ve geleceği inşa etmek zordur. O; zoru başaran, üstün dehasıyla bizlere hep yol gösterici olandı. Var olsun. Her şeyden önce Türk gençleri ver Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bize düşen ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i milletine miras bırakan Büyük Önder’in fikirlerine bağlı kalmamızdır. Ona ve bu ülkeye çok şey borçluyuz…

Öyle ki, açtığı yolda, gösterdiği hedefe kararlılıkla yürümeliyiz.

**

Asla unutmayın!

Yıldırım Orduları Komutanı Atatürk’ün 6 ilkesi vardı…

Cumhuriyetçilik

Milliyetçilik

Halkçılık

Devletçilik

Laiklik

İnkılâpçılık

Neydi Cumhuriyetçilik; Herhangi bir kişi, zümre ya da sınıf fark etmeksizin egemenliğin belli bir topluma değil tüm halka ait olduğunu anlatmaktadır…

Özgürlüktür, demokrasidir…

Bugün Cumhuriyet’ten ödün veren ülkelerin ne durumda olduğunu hep birlikte görüyor ve yaşananları esefle izlemiyor muyuz? Yapmamız gereken; Milliyetçiliğimizle; milletimizin çıkarlarını korumalıyız. Halkçılık ile birlikte yaşamayı, Devletçilikle refaha koşmalı, Laiklikle ülkemizin teamüllerine sahip çıkmalı, İnkılâpçılık ile Cumhuriyeti’mizi yeniliklere her zaman açık tutmalıyız. İlkelerimizden ödün vermeden geleceğe emin adımlarla yürümeliyiz. Bu düşüncelerle birlikte,  Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 83’üncü yılında saygıyla yad ediyorum.

**

Ve son olarak diyorum ki; Milli irade aşığı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamı, iyi anlatmalı, onca zorluğa rağmen ülkesi için silah arkadaşlarıyla verdiği o amansız mücadeleleri asla ve asla unutmamalıyız… Bize düşen istikbal yolunda elimizdeki meşaleyi her alanda taşımak ve yarınki nesillere aktarmaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap