SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa tamam!
21.04.2019
Trabzonspor’un son yıllarda en farklı yenilgiyi aldığı rakibi Yeni Malatyaspor, kupa maçını düşünerek ilk yarıda görev yapan kadrosunu büyük ölçüde değiştirerek Avni Aker’e çıktı. 5-0’lık maçtaki Trabzonspor’dan 6 oyuncunun görev aldığı dün akşamki karşılaşmaya çok hızlı başladı Bordo-Mavililer. İlk 10 dakikadaki temposuyla rövanşı skor olarak olmasa bile puan olarak rahat alacağı izlenimini verdi. Sakatlığı geçen Abdülkadir Ömür’ü Bursaspor maçından sonra direkt oynatan Ünal Karaman’ın, Novak’ın da dönmesiyle oluşturduğu kadrosunun zaafı, rakibin aklının kupada olmasına yönelik rehavet oldu. Çünkü kafalarda “rahat kazanırız” havası oluşunca, rakip ceza alanına yakın bölgelerdeki topların kullanımında hücum elemanları lakayt davrandı. Hesap edilemeyen şey şu: Çok kritik bir maçta şans bulan oyuncu bunu kullanmak için var gücüyle mücadele eder. Konuk ekipteki oyuncular da bu motivasyonla oynadılar ve Bordo-Mavililerin zaafından ustaca yararlanıp öne geçtiler. 

Ömer Şişmanoğlu’nun verdiği ders kısa sürede etkisini gösterdi ve Bordo- Mavililer işin ciddiyetinin farkına vararak daha dikkatli oynamaya, futbolun gereklerini yapmaya başladılar. Nitekim kısa sürede eşitliği yakaladılar. 
Kalan 15 dakikalık bölümde Yusuf - Nwakame işbirliğiyle bir iki pozisyon daha yakaladılar ama ilk yarının bitiminde soyunma odasına 1-1’lik skorla gittiler. İlk yarının bir başka dikkat çeken noktası da, Hakem Zorbay Küçük’ün özellikle orta alan mücadelelerindeki faul kararlarında uyguladığı çifte standart ve konuk ekibin zaman çalmaya yönelik hareketlerine göz yumması oldu. 
İkinci yarı ilkinin aksine düşük tempoda başladı ve bu durum uzun süre devam etti. Ligde ilk kez üst üste 5. galibiyetini almak için tempo yapması, rakip yarı alanda çoğalması gereken Bordo-Mavililer bunu gerçekleştirmekte hayli zorlandı. Bu durumu değiştirmek için bir hamlesi beklenen Ünal Karaman, Rodallega’yı sahaya sürdü. Ardından rakip 10 kişi kaldı. Günün yıldızı Nwakame, şık bir ortayla Rodallega’yı haftalar sonra golle buluşturdu. Böylece Trabzonspor hem üç puanın sahibi oldu hem takibinden rövanşı alırken, hem de Avrupa vizesini matematiksel olarak olmasa da büyük ölçüde garantilemiş oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap