SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa aşkına!
10.03.2019

Bu maçı da kaybetmenin kümede kalma mücadelesini büyük tahribata uğratacağı gerçeğinin Akhisarspor’da yarattığı tedirginlik kendini gösteriyordu. Oysa ki karşısında kupadan elenmenin travmasını henüz atlatamamış, Kasımpaşa deplasmanında 2 puan bırakıp Avrupa yolundaki avantajını ligde de sekteye uğratmış, bu nedenle sezonun en az seyircisi önünde oynamak zorunda kalmış bir Trabzonspor vardı.

Alternatifsiz kadrosunda iki gün önce affedilen kulübedeki Olcay dışında değişiklik olmayan Trabzonspor, rakibi oyunu yarı alanında  kabul etmesine karşın ilk 20 dakikada Novak’ın Lucas’tan dönen şutu dışında pozisyon üretmekte zorlandı. Buna Yusuf ve Sosa gibi silahlarının etkisizliği neden oldu. Sonrasında Yusuf ve Nwakeme’nin bireysel çabalarıyla gol girişimleri de sonuçsuz kalınca Akhisarspor tedirginliği üzerinden attı ve rakip yarı alanı düşünmeye başladı. Böylece maç güneşli, güzel bir Trabzon gününde dağları, yaylaları değil maçı tercih edenlerin keyif alabileceği bir durum aldı. İki taraf da ciddi fırsatlar yakaladı. Bir vuruşu direkten dönen Ekuban ve Rodallega, Lucas’a takılıp, Serginho ve Sisokko da Uğurcan engelini aşamasalar da, tribünlerde büyük heyecan yaşattılar.

İkinci yarıda rakip kalede uzun süre varlığına hissettiren Bordo-Mavililer Akhisarspor savunmasının ve Lucas’ın direnişiyle karşılaştılar. Uzun süre yarı alanından çıkamayan konuk ekip ilk kontrada aza adamla yakaladığı Trabzonspor kalesinde Bokila ile golü buldu.

Ünal Karaman takımı yenik duruma düşünce Toure ve Olcay’ı sahaya sürerek oyuna müdahale etti. Kısa süre sonra ölü top organizasyonundan Nwakame’nin eşitlik sayısı geldi. Çok geçmeden gelen gelen penaltı kararıyla da Sosa sakatlık sonrası takıma ilk katkısını yaptı.

5 dakika içinde yenik duruma düştüğü için demoralize olan konuk ekip oyun disiplinini de kaybetti ve en azından skoru eşitleyecek bir varlık gösteremedi. Böylece kümede kalma mücadelesinde korktuğu başına geldi. Trabzonspor ise Avrupa yolunda avantaj elde etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap