SON DAKİKA
SON DAKİKA


YENİ TÜRKİYE!
5.06.2018

24 Haziran seçimlerine 19 gün kaldı.

25 Haziran’dan itibaren Türkiye yepyeni bir döneme merhaba diyecek. Cumhurbaşkanlığı/Başkanlık sistemine geçilecek. Gelişen ve hızla büyüyen Türkiye’nin daha doğru yönetilmesi, ülkenin ve milletin menfaatleri için daha hızlı kararların alınması anlamına gelen yeni sistem şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olsun…

Lider merkezli bu yeni dönemde her ne kadar; tek adam yönetimi, parlamenter sistemin daha etkisiz olacağı gibi bir izlenim oluşsa da sistem incelendiğinde durumun hiç de öyle olmadığı görülebilir. Kanunlar ve düzenlemelerle çok daha iyi ve hızlı bir yönetimin kararlar alınması noktasında çok daha rahat hareket edebileceği bir yönetim olacak. Zaten son 16 yıldır Türkiye buna hazırlanmıyor muydu? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve liderlik konusundaki başarısı özlenen ve beklenen bir gelişmenin en önemli göstergesi değil miydi? Bugünkü siyasi partiler ve siyasetçilerin tablosuna baktığımızda her şey net ve açık gözüküyor. AK Parti haricinde hiçbirinin iktidar iddiası ve beklentisi yok. Hiçbirinin başkanının başkan olma gibi bir meziyeti ve çabası da yok.

Ana muhalefet partisi lideri kendi aday olmayarak, 24 Kasım seçimlerini parti içinde kendine en büyük rakip gördüğü kişiyi aday olarak ileri sürerek ondan kurtulma hesapları yapıyor. Asıl amacı mevcut konumunu ve koltuğunu kurtarmak. İttifaklara bakınca ise tam bir akıl tutulması. En zıt görüşler bir araya gelebilirken, vatana ihanet noktasına gelecek, açıkça terörist eylemler içinde bulunanlarla bile ittifaklar söz konusu olabiliyor. İşte 24 Haziran seçimlerine giden süreçte ülkemizdeki siyasi arena bu şekilde. Tabii ki son sözü sandık söyleyecek. Tabii ki demokrasi kazanacak. Ve tabii ki milli irade kazanacak. Ancak görünen köy de artık kılavuz istemiyor…

Her ne kadar Yeni Türkiye’de lider merkezli bir yönetim olacak olsa da, parlamenter sistem ve milletvekilleri de önemli olacak. Cumhurbaşkanı/Başkanlık cephesinde milletvekili çoğunluğu önemli. Aksi sistemi kilitler. Cumhurbaşkanının yanında yer alacak ekibin milletvekilleri bölgesel sorunlarımızın çözümünde de öncekinden daha etkili ve yetkili olacaktır. İşte o yüzden oluşturulmaya çalışılan cumhurbaşkanına oy verirken, milletvekili seçimi için başka partinin adayına oy veririm algısına kapılmamak gerek. Güçlü cumhurbaşkanı güçlü parlamentoyla olur. O yüzden doğru karar verecek ve doğru oy kullanacağız. Unutulmamalı ki bu seçim yeni bir dönemin kapısı olacak ve kararı millet verecek.

VE YENİ FENERBAHÇE

Ve yeni Fenerbahçe vatana millete hayırlı olsun. Pazar günü yapılan büyük kongreyle Fenerbahçe yeni başkanı Ali Koç’u büyük çoğunlukla göreve getirdi. Aradaki oy farkı açıkça gösteriyor ki; bazen de bırakmasını bilmek gerekiyor. Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a bu zamana kadar kulübe verdiği hizmetler için teşekkür ederken, yeni başkan Sayın Ali Koç’u farklı zaferinden dolayı kutluyor ve kendisine başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap