SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gi̇resun devam dedi̇
26.06.2018

Türkiye, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili se- çimlerini geride bırakarak yeni bir döneme girdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.5 ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek yeni dönemin ilk Başkanı oldu. AK Parti ise yüzde 42.5 oranı ile yeni parla- mentonun en fazla koltuk sayısı ile (293 Milletvekili) birinci parti oldu. Yüzde 87’lik katılım oranı ile demokrasi rekoru kı- ran Türkiye bir kez daha Milli İrade dedi. Seçim sonuçları Türk milletine hayırlı uğur- lu olsun...

Bu sonuçlara göre, Giresun’da devam diyerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 65 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan derken, yüzde 53 ile AK Parti’ye destek vererek 3 milletvekilini AK Parti'den, 1 milletvekilini CHP’den Meclis'e gönderdi. Bu sonuçlara göre AK Parti'den; Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, CHP’den Necati Tığlı yeni milletvekillerimiz oldu. Giresun’a da hayırlı olsun...

Gelelim seçimle ilgili izlenimlerimize... Seçim süreci bo- yunca seviyeli bir propaganda dönemi geçiren Giresun’da herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. Gerek partiler, gerek adaylar, gerekse seçmen son derece düzeyli ve saygılı bir şekilde süreci atlatarak 24 Haziran’da yüksek oranla sandığa giderek demokrasinin gereği oyunu kullandı. Süreci yakından takip ederek, neredeyse tüm milletvekili adaylarımızla ilgili haber ve röportajlarımızı gazetemiz sayfalarından sizlerle paylaştık. Her adaya eşit mesafede yaklaşarak proje ve hedeflerini anlatma fırsatı sunduk. Bu anlamda bir gazeteci olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin de gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm adaylarımıza demokrasi mücadelesinde verdikleri düzeyli mücadeleden dolayı da teşekkür ederim. Siyaset uzun soluklu bir yarıştır. Kim bilir gelecek yeni fırsatlar sunabilir.

Seçim sonuçlarını görmeye gelince, sandıklar açılmaya ve ilk sonuçlar alınmaya başladıktan sonra nihai tablo da görülmeye başlamıştı. Yılların verdiği tecrübe ile nereye bakılacağını bilmek ve bölgenizde hangi sandıkların sonuçlarının aslında genel seçimlerin aynası olacağını tahmin etmek, daha ilk dakikalarda bize sonucu vermişti. İlk tahminlerimizle sonuç nerede ise örtüştü. En zayıf olduğu bölge sandıklarından yüzde 60 oranıyla birinci çıkan parti seçimin galibi olacaktı doğal olarak. Biz de bu noktaları takip ederek seçimin sonuçlarını daha ilk dakikalardan gördük. Gerisi sabaha kadar heyecanı takip etmek ve paylaşmaktı.

Bu seçim sonuçları itibarı ile değerlendirildiğinde ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı denilebilir. Cumhur İttifakı ile en büyük çıkışı MHP yapmıştır.

Geçen seçimlerde baraj altında kalan MHP, İYİ Parti'ye rağmen yüzde 11.2’yle barajı rahat aşmış ve yükselmiştir. İYİ Parti'de yeni bir parti olmasına rağmen yüzde 10.1’le barajı aş- mış ve önemli bir başarı elde etmiştir. Kuşkusuz en şaşırtıcı sonucu ise HDP yapmıştır. 11.3'lük oranı ile 67 Milletvekili çıkararak bu milletin bağrına bir hançer gibi sokulmuştur. Bunda kuşkusuz en büyük pay CHP’nindir ve millete karşı yapılmış en büyük ihanettir. Bu millet bunun hesabını bu seçimde CHP’ye fazlasıyla ödetmiştir. Ödetmeye de devam edecektir. Milletvekili adaylarını bir tarafa koyuyorum ama liderleri konu- sunda son derece talihsiz olan bir CHP bu ülkenin geleceğinde artık söz sahibi olamaz...

Demokrasi ve milli iradenin kuşkusuz üstün zaferiyle sonuçlanan 24 Haziran seçimleri ve yeni dönem ülkemize ve milleti- mize tekrar hayırlı olsun. Allah bu milletin yar ve yardımcısı ol- sun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap