SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Ruhuyla Kazandı
2.12.2018

Fenerbahçe galibiyetinin ardından oynanan Kayseri maçı çok önemliydi. Rakip ligin en kötülerindendi. Fakat bu ligde kötü takım yok. Bugüne kadar alınan sonuçlara bakıldığında, her takımın her takımı yenebileceğini söyleyebiliriz. Ünal hoca Fenerbahçe maçının kadrosundan cezalı olan Onazi’nin yerine Olcay’ı sahaya sürdü. Kayserispor’da ise uzun zamandır oynamayan Valera, Deniz Türüç sahadaydı. İlk 15 dakika karşılıklı top kayıplarıyla geçti. Zevksiz bir 15 dakika izledik her iki takım açısından. Yusuf Yazıcı, bugün Trabzonspor’un Sosa ile beraber ligin en iyi oyuncularındandı. Geçen hafta oynadığı maç gibi çok istekliydi. Bir çok kez kaleyi yokladı bir kez direğe takıldı. Hüseyin’i de unutmamak gerek. Genç oyuncunun yerinde müdahaleleri alkış topladı. Yusuf’tan sonra Sosa da direğe takıldı. Kayserispor’un Mensah’ın şutunda Uğurcan iyi yer tuttu. Hemen ardından gelişen Kayserispor atağında kaleci Uğurcan yine başarılıydı. Hüseyin ve Toure’nin anlık hatasında araya atılan topta Chery, Uğurcan’la karşı karşıya kaldı. Genç kaleci çabukluğuyla yüzde yüz bir golü önledi. Bu maçın önemli bir pozisyonuydu. İlk yarıda Kayserispor’un santraforu Umut ve Trabzonspor’un santraforu Rodallega adeta golle buluşamadılar. Ve ilk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarıda son süratli bir maç oldu. Trabzonspor biraz daha canlı baskı kurdu. Yine bir başka Kayserispor atağında Uğurcan kalesinde devleşti. Her iki takım da kazanma adına bazı değişiklikler yaptı. Ertuğrul hoca oyuna Bilal’i aldı. Ünal hoca ise 70.dakikada Olcay’ı oyundan aldı. Olcay’ın yerine giren Ekuban, takımı canlandırdı. Trabzonspor, önde daha çok pas yapmaya başladı. Ekuban bilhassa çok faydalı bir oyun oynadı. Sosa’nın uzun ortasında harika bir kafa vuruşuyla topu sahanın en başarılı oyuncularından kaleci Lung’u avladı. Trabzonspor bastırdıkça bastırıyordu. Ekbuban’ın girişi hakikaten oyuna çok renk kattı. Bu oyuncu, harika driplingle getirdiği topu Nwakaeme’ye attı. Ancak bu oyuncu topu kaleciye nişanladı. Arkasından Yusuf Yazıcı’nın harika pasında Rodallega yüzde yüzlük bir golü kaçırdı.

Onun akıbetinde Trabzonspor’un defansında yaşanan hata sonrası Bilal de önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Yine maçın bitimine yakın Ünal hoca, önce Batuhan’ı arkasından da Amiri’yi oyuna sürdü.

Uzatmalarda yine Sosa’nın uzun pasında defansın hatasından faydalanan Amiri, oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra golü attı. Bu golle Trabzonspor rahatladı ve deplasmandan hak ettiği 3 puanı aldı. Sonuç olarak şunu söylüyorum. Golleri atmadıkça her an gol yiyebilirsin. Geçen hafta çok kaçıran Trabzonspor’un bu hafta da direğe çarpan iki şutu ve kaçan net 5-6 gol pozisyonu vardı. Kazanmak güzel. Trabzonspor seyircisini kutluyorum. Ünal hocanın yapmış olduğu değişiklikler oldukça yerindeydi. Ekuban’ın attığı golü de rahmetli annesine hediye etmesi, beni de çok sevindirdi. Son olarak göreve devam edecek olan yeni yönetime de başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap