SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sosa farkı
29.01.2018

Trabzonspor, Fenerbahçe maçına üç puan parolasıyla çıktı. İlk 11’de Sosa’nın olmayışı bence büyük bir sürprizdi. Kim ne derse desin Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncusu Sosa’dır. İkinci yarıda oynadığı oyunu 40 bin seyirci izlemiştir. Yıllardır futbol oynadık, futbolun içindeyiz, hiçbir yıldız futbolcu yedek kalmak istemez. Dünyanın herhangi bir futbolcusu maça yedek çıktığı zaman kendisini bırakır, moral motivasyonu sıfıra düşer. Sosa’nın kim olduğunu herkes görmüştür. Anlamadığım konu “Futbolcu hazır değil” deniyor. Devre arasında 15 gün antrenman yapan futbolcu 10 günde kendini toplar ve sahaya çıkıp oynar.

İlk yarıda Fenerbahçe takımı Trabzonsporlu oyunculara birinci bölgede şans tanımadı. Hem sağ tarafı hem sol tarafı çok iyi kapattı. Oyunu zaman zaman yavaşlatarak Trabzonspor’un hücuma çıkmasını engelledi. İlk yarıyı Fenerbahçe istediği gibi bitirdi. Konuk ekip ilk yarıda hücumda aradığını bulamadı. Kaleye attığı iki cılız şut vardı. Karambolden bulunan pozisyonda Onur başarılıydı.

Sahanın en iyi oyuncularında biri Kamil Ahmet’ti. İlk yarıda attığı mükemmel ortaya Kucka kafayı vuramadı. Bu pozisyon Trabzonspor’un ilk yarıdaki en net pozisyonuydu. İlk yarıda 40 bin seyirci adeta uyudu. ‘Böyle derbi olur mu dedirtti’ bize bu oyuncular.

Son haftaların formsuz oyuncusu Yusuf çıkıp Sosa girince -ki Yusuf Trabzonspor’un yıldız oyuncusu iki maçtır yok- Sosa hem oynadı hem oynattı. Bütün arkadaşlarına destek oldu. Top kaptı, iyi mücadele etti. Topun Trabzonspor’da kalmasını sağladı. Trabzonspor müthiş ivme kazandı. İkinci yarıda Fenerbahçe’yi hallaç pamuğu gibi kenara attı. Abdülkadir’in nefis pasında golcü Burak kalitesini gösterdi.

Yine Kucka’nın Burak’a attığı pas maçın kırılma anıydı. Tek vuruş yapabilse veya topu soluna alabilse Burak ikinci golü atacaktı. Trabzonspor adına şanssızlıktı. Golden sonra Aykut hoca Valbuena ve Elmas’ı oyuna aldı. İkinci yarıda seyirciler zevkli bir maç izledi. Duran toplarda etkili olmaya çalıştı Fenerbahçe.

Bir çift lafım da Onur’a... Sevgili kardeşim, o yan toplara çık. Kalenin içine girme. Onur her maç aynı hataları yapıyor. Kendisine yakışmıyor. Bu topları çık yumrukla. 1-2 tane de iyi top çıkardın. Çıksan o golü de yemeyebilirdik. 

Ve Souza’nın vuruşunda Fenerbahçe beraberliği sağladı. Kazanılan üç puan gitti, bir puana razı olduk. İkinci yarıda hak ettiğimiz galibiyeti alamadık. Konya ve Fenerbahçe maçlarında kaybettiğimiz 4 puanla yukarılara çıkmak adına ivme kaybettik. Avrupa yolunda 4 önemli puanımız gitti.

Sahanın en iyi oyuncuları Okay, Kamil, Ahmet, Sosa, Abdülkadir’di. Bu futbolcuların sergilediği mükemmel oyuna rağmen Fenerbahçe’yi yenemedik ama rakip takıma yenilmedik de. Artık önümüze bakıyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap