SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnanamıyorum
10.11.2018

Maç öncesi Malatyaspor taraftarının, Ünal Karaman’a yaptığı güzel tezahüratları takdirle karşıladım. Malatyaspor taraftarına teşekkür ediyorum. Maça gelecek olursak, Trabzonspor, Malatya deplasmanına sakat olan Yusuf Yazıcı ve kadroya alınmayan Burak Yılmaz’dan yoksun gitti. Ünal hoca önde Nwakaeme ve Rodallega ile gol şansı aradı. Maçın hemen başında Malatyaspor yüzde yüz bir gol kaçırdı. Arkasından oyun hakimiyetini eline alan Trabzonspor iyi bir futbol oynamaya başlamıştı. İyi paslar yapıp, Malatyaspor kalesine gidiyordu.

23.dakikada sağ taraftan atılan ortada Rodallega topu boş kaleye atamadı. Bence bu pozisyon maçın kırılma anıydı.Arkasından Malatyaspor atakları başladı. Trabzonspor ‘iyi oynuyorum’ derken üst üste iki şok gol yedi kalesinde. İlk golü atan Guilherme, 2 dakika sonra Aleksic’e harika bir asist yaparak skorun 2-0’a gelmesine katkı sağladı. Trabzonspor bu gollerle adeta büyük bir şok yaşadı. Devre de bu skorla sona erdi.

 İkinci yarıya Malatyaspor hızlı başladı. Henüz 48. dakikada frikikten Aleksic durumu 3-0’a getirdi. Ardından Boutaib Trabzonspor’u 4-0 mağlup duruma düşürürken, maçın yıldızı Guilherme yine topu ağlarımıza bıraktı. Bu golle fark 5’e çıktı.

Ama şunu unutmayalım: İlk yarıda Malatya’nın kalecisi Fabien Farnolle, Rodallega, Sosa ve Novak’ın pozisyonlarında adeta devleşti. İlginç bir maç yaşadık. Kazanacağımız bir maçtı bu. Arka arkaya yediğimiz şok gollerle maalesef maçı 5-0 kaybettik. Bunda etken olarak şunu söylüyorum: Malatyaspor kalecisi Farnolle, Ahmed ve Sadık defansta çok iyi oynadılar. Önde ise Boutaib, Adem Büyük ve Guilherme, Malatyaspor’un en etkili isimleri olarak öne çıktılar.

Trabzonspor takımı eğer Malatya’dan 5 gol yiyorsa, yazıklar olsun diyorum. Trabzonspor’un özellikle ilk yarıda iyi oynadığı maçta böyle bir skor alması mucizeydi. Sonuç olarak rezaletti. Trabzonspor formasını giyen bu futbolcuların utanması lazım. Malatyaspor’un 5-0 yeneceğine kim inanabilir ki? Burak’ı kadro dışı bırakmak kime yaradı?

Sonuç olarak Trabzonspor, sahadan iyi mücadele etmesine rağmen böyle bir skorla mağlup oldu. Düşünebiliyor musunuz, bir de mücadele etmeseydi bu fark beş değil de 10 mu olurdu? Trabzonspor’da şampiyonluk yaşayan bir futbolcu olarak utanıyorum. Artık oyuncuları aynaya bakmaya davet ediyorum. Bu arada Malatyaspor’u da tebrik ediyorum. Helal olsun diyorum. Şaşırıyorum, hayret ediyorum, inanamıyorum. Rüya görsem böyle bir skora inanmazdım. Bir daha söylüyorum, eğer 23. dakikada Rodallega o golü atsaydı maç böyle bitmezdi. O golü kaçırınca Trabzonspor maalesef böyle bir rezil duruma düştü. Allah tekrarını bize göstermesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap