SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her şey var gol yok!
10.02.2018

Trabzonspor ligde son beraberlikten sonra Gençlerbirliği maçına mutlak galibiyet için çıktı. Çünkü Avrupa’ya gitmesi için yukardaki takımlara yaklaşması gerekiyordu. Maalesef bu olmadı. Rıza hoca maça ilk on birde Novak ve Bero ile başladı. Yusuf Yazıcı kart cezalısı olduğu için sahada yoktu. Golcü Burak’ın yerine oynayan Rodallega takımın gol ümidiydi. Sağ tarafta Kamil Ahmet, sol tarafta ise Abdulkadir’in çıkışlarına zaman zaman Novak ve Sosa’nın yapmış olduğu ortalarda Rodallega gol vuruşlarını yapamadı. Daha doğrusunu ararsak ilk yarıda Rodallega bir türlü istediği pozisyonu bulamadı.

Buna karşın Gençlerbirliği’nin sahadaki 7-8 yabancı oyuncusu birbiriyle uyumluydu. Zaman zaman hem defansta hem ofansta iyi paslaştılar. Bence hem ucuz hem takım oyununu iyi oynayan oyunculardı. Bunlara iki tane Türk oyuncu; sağ tarafta Ahmet Oğuz, sol tarafta da Uğur katılınca Gençlerbirliği de Trabzonspor kalesinde çok pozisyon buldu. Karşılıklı ataklar görüldü.

İlk yarıda Gençlerbirliği’nde Skuletic’in vuruşunda top auta gitti. Trabzonspor’da ise sağdan soldan yapılan ortalarda Rodallega başarısız oldu. Saha kaygan olduğu için Trabzonspor oyuncuları ayakta durmakta zorlandı. İlk yarıda gol olmayınca ikinci yarıda Rıza hoca Bero’nun yerine Castillo’yu aldı. Bero etkisiz bir oyun sergiledi.

İkinci yarıya Gençlerbirliği çok hızlı başladı. Sol taraftan gelişen atakta Aydın ıskalayınca Gençler bir golden oldu. Yine akabinde Gençler’in kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonu var. Ardından Trabzonspor’da kafa vuruşu direkten döndü. Bu da Trabzonspor adına şanssızlıktı.

İkinci yarıda Castillo’nun getirdiği toplarla Bordo-Mavililer hücuma çıkma şansı buldu. Karşılıklı gelgitler oldu. Castillo driplinglerle Trabzonspor’u hücuma taşıdı. Yine Sosa’nın ortasında Rodallega’nın vuruşu başarısız oldu. Rıza hoca Rodallega yerine N'doye'yi oyuna aldı. Castillo’nun yapmış olduğu driplingden sonra çektiği şut auta gitti.

Trabzonspor'un kazandığı penaltı atışını Uğur kullandı. Şimdi bu sonuçtan sonra Sosa varken Uğur penaltı atar mı? Buna Rıza hocadan gelecek cevap 'Takımın penaltıcısı Uğur Demirok'tu'… Trabzonspor adına büyük bir şanssızlıktı. Penaltı vuruşunda ayağı kaydığı için topa sert vuramadığını zannediyorum.

Gençlerbirliği ve Trabzonspor ikisi de 1 puana razı değildi. Her iki takım da hücuma dönük oynamaya kalktı. Net gol pozisyonları vardı. Ama maalesef ikisi de birer puana razı oldu.

Trabzonspor artık ivme kaybetmeye başladı. Alınan beraberliklerle üstten yavaş yavaş kopuyoruz. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Gençlerbirliği'nde 6-7 yabancının 5 katını Kucka’ya verdik. Bu Kucka ne iş yapar?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap