SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına ikinci yarıda esti
30.09.2018

Trabzonspor lig üçüncüsü Kasımpaşa karşısına son iki maçta aldığı mağlubiyetlerden dolayı muhakkak galibiyet için çıkmıştı. Trabzonspor, bu galibiyetle tekrar seyirci desteğini arkasına almak istiyordu. Yusuf, kart cezalısı olduğu için oynamadı. İranlı stoper ise Hosseini ise sakatlıktan çıktığı için ilk 11’de yer almıştı. Ünal hoca orta sahada Kucka, Onazi, Abdulkadir ve Sosa’ya görev vermiş, hücumda ise Burak ve Rodallega ile gol arıyordu. Sağdan Pereira, soldan Novak’tan bol bol orta bekleniyordu. Kasımpaşa takımında ise 3 Türk oyuncusu vardı. Kemal hoca ilk 11’inde Ramazan, Veysel ve İlhan’a şans verirken, 8 de kaliteli yabancı oyuncu sahadaydı.

Maça her iki takım da üç puan için çıktı fakat direnci Kasımpaşa kırdı. Kaliteli ayaklarından Eduok ve Trezeguet ve Diagne gol arıyordu. Ve bunda da başarılı oldular. Sosa’nın hücumda kaptırdığı topta faule maruz kalmıştı ancak hakem pas geçmişti. Bu dakikaya kadar çok başarılı oynayan kaleci Onur’un 25 metreden vurduğu şuta yapacağı pek bir şey yoktu. Golden önce Onur’un nefis iki kurtarışı vardı ancak bu gole mani olamadı. Yine bir savunmanın arkasına atılan topta bu kez Trezeguet, nefis ara pasını iyi değerlendirip Onur’u mağlup etti. Onur bu topa çıkabilir miydi, orası soru işareti. Bu golle motivasyonumuz bozulmuştu. Ama ben Onur’u tebrik ediyorum, maçı 90 dakika izledim. Bu maça kendisini çok iyi hazırlamış. Gollerde hatası yoktu diyebiliriz. Pereira’nın 43.dakikada yapmış olduğu ortada Burak’ın attığı kafa golüyle devreye moralli girdik. İlk yarıda yan topta Toure’nin direkten dönmesi Trabzonspor adına şanssızlıktı. Yine bir iki pozisyonda kaleci Ramazan’ı geçememiştik. İkinci yarıya Sosa’nın yerine Amiri’yi oyuna alarak başlayan Ünal hoca tamamen hücumu düşünen bir taktikle takımını sahaya sürdü. Önde müthiş basan bir Trabzonspor izledik. Devrenin başında atılan korner vuruşlarında kaleci ve defansı geçemedik. Arkasından kazandığımız frikik atışında Burak-Rodallega iş birliği vardı. Rodallega’nın şutu direkten döndü. Hemen arkasından Rodallega yine bir duran topta bu kez fileleri havalandırıyoruz. Rodallega ile Burak’a bir parantez açmak istiyorum. Çok iyi anlaşmaya başlamışlar. Bence çok iyi ikili oldular. Birbirlerine destek oluyorlar, rakip savunmayı bozuyorlar.

2-2’den sonra etkili oyununu sürdüren Trabzonspor, yine Pereira’nın ortasında Rodallega’dan müthiş bir röveşata golü geldi. Artık Trabzonspor moral kazanmıştı. Seyircisin de desteğini alan Trabzonspor Burak Yılmaz ile dördüncü golü buldu. Yine Onazi’nin maçın sonlarında kaçırdığı bir pozisyon var. Bencil davranmasa bir gol daha olabilirdi. Ünal hoca Abdulkadir’i oyundan alıp Ekuban’ı, sonrasında da sahanın yıldızı Rodallega’yı alkışlatmak için oyundan alıp Batuhan’ı soktu. Ve Trabzonspor 2-0 mağlup durumda olduğu maçı 4-2 kazanarak muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Bu maça gelemeyen seyircilere üzülüyorum, onlar her zaman haklılar ama bundan sonra stadı dolduracaklarına inanıyorum. Başta kaleci Onur olmak üzere tüm oyuncular vazifelerini yaptılar. Bilhassa Rodallega ve Burak aklaşmasını çok sevindirici buldum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap