SON DAKİKA
SON DAKİKA


Burak atıyor Onur uyuyor
21.01.2018

Trabzonspor Konya deplasmanına yeni transfer Novak'la başladı. Her iki takımda da birbirini tanıyan oyuncular vardı. Kompak bir futbol oynayan Konyaspor 4-5-1 taktiği ile sahadaydı. Önde Yatabare’yi gol için tek santrfor oynatıyordu. Trabzonspor’da sakat olan golcü Burak da sahadaydı. İlginç bir maç yaşadık. Trabzonspor oyuna çok iyi başladı. Çok canlı bir Trabzonspor izledik. Maçın hemen ikinci dakikasında Pereira'nın ortasında Abdulkadir’in şutu auta gitti. Arkasından orta sahada Onazi ve Okay’ın iyi oyunuyla Trabzonspor topla daha çok pas yapan takımdı.

Ömer Ali’nin şutunda Onur başarılıydı. Maçın 18. dakikasında Abdülkadir’e sert giren Ali Turan'ın oyundan atılması Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürdü. Trabzonspor daha çok pozisyona girmeye başladı. Novak’ın pozisyonunda Burak yüzde yüz bir gol kaçırdı. Bir dakika sonra Okay’ın pasında yine Burak Trabzonspor adına ikinci golü kaçırdı. Bunlar yüzde yüz gol pazisyonlarıydı. İlk yarının sonunda Ömer Ali’nin önemli pozisyonunda Onur gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarıda Trabzonspor biraz yorgun göründü. Konya eksik oynamasına rağmen Ömer Ali ile Onur karşı karşıya kaldı. Onur bu pozisyonda da rakibine gol izni vermedi. Bordo-Mavili ekibin yeteneği Yusuf Yazıcı oyundan alındı, Sosa girdi. Ardından Trabzonspor’da N'doye çıkıp Bero girdi. Rıza hoca bu hamleleri yapıyor. Eksik oynamasına rağmen Trabzonspor bir türlü oyuna hakim olamadı.

Novak'ın soldan ortaladığı topta Trabzonspor yüzde yüz bir gol daha kaçırdı. Bu sırada biraz daha topla buluşan Abdülkadir’in pozisyonuna hakem geç de olsa penaltı verdi. Hakem bir anlamda hatasını düzeltti. Burak ile golü kazandık. Trabzonspor’da Onazi sahanın bence en iyi oyuncularından biriydi. Yerine Rodallega girdi. Sosa’nın nefis pasında Burak Trabzonspor’un ikinci golünü attı. Bu arada Konyaspor’un attığı ilk golde Onur’un büyük hatası vardı. Topu adeta seyretti. Burak’ın attığı golle maçı kazanacağımızı zannettik. Ancak uzatmalarda duran topta frikik atışında kaleci Onur’un müthiş hatasıyla Orkan Çınar’ın vuruşunda top filelerle buluşunca on kişi oynayan Konyaspor’a çok ciddi iki puan verdik. Bu, Trabzonspor adına çok üzücü.

Trabzonspor galip gelseydi önümüzdeki hafta Fener maçı için büyük moral bulacaktı. Son zamanlarda seyrettiğim en ilginç maç oldu. Futbol açısından. Trabzonspor takımı ne hikmetse kontak futbol oynayamıyor. Saman alevi gibi parlıyor, zaman zaman dökülüyor. Eksik takıma karşı böyle maçlarda ağırlığımızı koymamız gerekiyor ancak koyamıyoruz. Takım olamadık.

Hakemi eleştirmekten geçemeyeceğim. Hubocan’ın gördüğü kırmızı kart hakem faciası. Fener maçında sahada olmayacak bu futbolcu. Trabzonspor adına en büyük kayıplardan biri oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap