SON DAKİKA
SON DAKİKA


Akdeniz’de beraberlik
28.10.2018

Trabzonspor’un Antalyaspor ile oynadığı maçta Ünal Hoca, Yusuf Yazıcı, Zeki ve Olcay’a ilk 11’de şans verdi. Pereira’nın herhalde son dakikada sakatlığının nüksettiğini sanıyorum. Trabzonspor’da geçen hafta çok kötü bir performans sergileyen Burak Yılmaz, bence bugün sahada en çok mücadele eden oyuncuydu. Penaltıdan da golü kaydetti. Trabzonspor ilk dakikalarda oyun hakimiyetini Antalyaspor’a vermişti. İlk 20 dakikada müthiş bir Antalyaspor baskısı hissettik. Trabzonspor adeta ilk 20 dakika sahada yoktu. Doukara göstere göstere uzak mesafeden attığı şut, çok iyi bir yere gitti. Onur gibi bir kalecinin bu kadar uzaktan bir gol yemesini kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Ama o oyuncuyu rahatsız etmeyen ve o topun vurmasına engel olamayan 3-4 oyuncu da hatalıydı. Onur’u burada fazla suçlamamak gerek. Bence son haftaların en formda oyuncusu Onur. O yüzden böyle yazıyorum. Trabzonspor’da Sosa, Novak, Olcay pek iyi bir futbol ortaya koyamadılar.

Uzun zamandır oynamayan Zeki de bunlara katılınca Antalyaspor daha iyi gözüktü. Doukara ve Maicon Trabzonspor’a zor anlar yaşattılar. 20. dakikadan sonra Trabzonspor kendine geldi, daha iyi pas yapmaya, daha çok topla oynamaya başladı. Bunun akabinde Sissoko tarafından Burak’a yapılan müdahale penaltıydı. Penaltıyı Burak gole çevirerek beraberliği sağladı. Ondan önceki pozisyonda Rodallega’nın şutu direkten dışarıya gitti. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıya Antalyaspor daha baskılı başladı. Yan toplardan yapılan iki şuttan birini Onur kurtardı, diğeri auta gitti. Her iki takım da skora razı değildi. Skoru değiştirmek için atak futbol oynadılar. Ama bir türlü sonucu değiştirmeye yetmedi. Trabzonspor’da sağ tarafta Zeki Yavru uzun zamandır oynamadığı için hücumda iyi görünmedi. Sol tarafta Novak da çıkamayınca forvetler etkisiz kaldı.

Futbolda 4-4-2 oynatıyorsan kenar beklerinden orta gelmesi lazım, bizim iki kenar bekimiz de 3. bölgemize gidemediler. Bundan dolayı Burak ve Rodallega pek etkili olamadı. Daha doğrusu istedikleri topları alamadılar. Kalecimiz Onur bugün yine başarılıydı. Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Sosa sahada hiç yoktu. Buna Yusuf Yazıcı ve Olcay da dahil olunca etkili olamadık. Oyuna sonradan giren Abdülkadir ve Amiri de pek varlık gösteremedi. 1-2 pozisyonda Doukara, Rodallega ve Burak pozisyonları kaçırınca maç 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. Bu skor bize yaramadı. Trabzonspor bir ileri bir geri gidiyor. Göztepe, Alanya, Erzurum ve Antalya’da bırakılan puanlar, efsane Trabzonspor’a yakışmıyor. Bu takımları yenemiyorsak kimse şampiyonluk beklemesin. Beni tek sevindiren taraftarın Trabzonspor’a sahip çıkması oldu. Onları yürekten tebrik ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap