SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçimler bitti
22.04.2019

Şükür yerel seçimleri geride bıraktık. Seçimleri bir birleşim, beka sorunu yaparken diğer birleşim ise vatan, demokrasi ve özgürlük sorunu yapmıştı. Seçim sloganları genellikle bu kavramlar üzerine oturtulmuştu. Tutmuş muydu bu sloganlar? Bence hayır. Çünkü bir yerel seçimin seçim istemleri, yaklaşımları başka alanlarda idi. Hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntı, iç alım dış satım gibi sorunlar vatandaşın önünde dağ gibi dururken hamasi yaklaşımlara pek itibar edilmedi.


Gerçekten vatandaş olarak usanmıştık seçim süresindeki söylemlerden ve söylem dilinden. Ağır hakaretler, gereksiz ithamlar ve ağza alınmayacak küfürler ne o söylemlerde bulunan kişilere ne de ülkemizin insanına yakışıyordu.


Hele etnik ayırımcılık gibi gerçekten tehlikeli yaklaşımlar, ülke insanını rahatsız ediyordu. Birlikten, beraberlikten, saygıdan, sevgiden söz edilecekken hep ayırımcı söylemlerle beyinler yıkanıyordu. Yalanlar söyleniyordu, gereksiz ithamlarda bulunuluyordu. Hele kendisinden kopup ayrı bir partinin kurulmasını içine sindiremeyen bir siyasi parti, kendi esas kimliğinden koparak başka bir partinin sözcülüğünü yapmak gerçekten toplumda değer bulamamıştı ve bulamadı. Kendilerinden olmayanları vatan haini, Fetocu gibi yaklaşımları, toplum yutmadı.


Kusura bakılmasında toplumu en çok geren kişi Sayın Cumhurbaşkanımız oldu. Elbette bu gerilimi yok etmek de yine Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmektedir ki seçim sonraki söylemleri bu doğrultudadır. Bu yaklaşım, umarım yararlı olur ve kısa zamanda topluma sevgi tohumları yayılır.

Seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ulus iradesi sandığa yansır ve sandık sonuçlarına saygı duyulur. Hatta kazanan kişi veya siyasal parti kutlanır ve kazananla kaybeden parti temsilcileri ülke yolunda birlikte yürürler. Çünkü kaybeden olmadığı gibi kazanan da ülkemiz ve ülke insanımızdır.

Seçim sandıklarına itiraz edilebilir. Ama bu itirazı, iktidar partisi yapmamalı. Çünkü seçimin hukuki boyutundan YSK sorumlu olduğu kadar, idari yapılanmasından iktidar partisi sorumludur. İçişleri, Adalet, Ulaştırma bakanlıkları seçimlerin dürüst yapılanması için çaba gösterirler. 

Sandık başkanları, il, ilçe seçim kurulları devletin gözetiminde seçilir. Fetocu, başka etnik grup temsilcileri sandık başkanlıklarına getirildi suçlamalarını iktidar partisinin yapması, gerçekten anlaşılmazdır.


Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artik seçimi ve seçim gündemini canlı tutmayı bırakalım da ülkenin esas gündemine dönelim. Terör can almaya devam ediyor. Referandum yapılsın terör bitecek, genel seçimlerde biz kazanalım terör bitecek yaklaşımları terörü bitirmedi. “BEKA” yaklaşımı da terörü bitirmedi. Terörü ülkenin birlik beraberliği bitirir. Ayırım yapmaksızın, Kürt, Türk, Laz, Gürcü demeden tüm insanlara eşit davranmakla terörü bitiririz.


Topla, tüfekle, bağırmakla, çağırmakla değil, sevgiyle, ekonomik refahla ve eğitimle terörü bitiririz. Vatandaş pazara çıkamaz oldu. Temel gereksinim maddeleri ateş pahası iken, hamasi yaklaşımlarla bir yere varamayız. Türk parası geri kalmış ülkelerin paraları karşısında değer yitirirken biz kalkınmışlıktan söz ederek kalkınmış olamayız.


Yerli üretime geçmeden, tarım, hayvancılık gibi ulusal gelirlerimizi artırmadan ülke insanını huzura kavuşturmak olanaklı görünmediğine göre, gelin el ele verelim ülkeyi birlikte refaha götürelim.

Ne dersiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap