SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon CHP'de koltuk savaşları!
28.02.2019

Geçtiğimiz günlerde partilerin Ortahisar meclis üyesi adayları açıklanmış, CHP il teşkilatının 1. sıraya koyduğu Cüneyt Zorlu’nun yerine genel merkez tarafından Müslim Hamzaçebi getirilmişti. Genel merkez nasıl il teşkilatına rağmen bir tasarrufta bulunur? Hemen çalışmalara başlandı. Ortahisar 1. sıra adayı gösterilen Müslim Hamzaçebi’yi ne zaman bıktıracaklar diye düşünürken, bizi çok da bekletmediler. Müslim Hamzaçebi istifa ettiğini açıklayınca, herkes derin bir oh çekti! Hamzaçebi her daim CHP’nin neferi olmuş, liyakatli, mimar olarak imar komisyonlarında görev almış, meclis üyeliği yapmış Trabzon sevdalısı bir isim.

Son girdikleri seçimlerde kazanmayı bırakın oyları sürekli aşağı düşüren, parti binasından çıkmadan, sosyal medyadan seçim çalışması yürütenlerin yeni hedefi, partinin en önemli isimlerinden, herkes tarafından sevilen Akif Hamzaçebi oldu. Başarısız bir il ve ilçe teşkilatı olarak sizin her dediğiniz yapılacak, eğer iddia ettiğiniz gibiyse Müslim Hamzaçebi’ye referans olan Akif Hamzaçebi’nin hiçbir dahli olamayacak. Akif Hamzaçebi’yi, Volkan Canalioğlu’nu, Haluk Pekşen’i bu şehirden kimler soğuttu? Akif Hamzaçebi yanlış yaptı deniliyor... Neymiş Hamzaçebi’nin yanlışı, güvendiği ve şehre katkısı olacağını düşündüğünü bir ismi meclise önermek mi? Daha seçim olmadan Müslim Hamzaçebi’yi dışlamanın planlarını yaptınız ve sonuca bakınca başardınız da!

****

Müslim Hamzaçebi’nin yerine 1. sıra adayı olarak mevcut meclis üyelerinden Turgay Şahin getirildi. Yine kendi yöntemleriyle liste krizini çözdüler! Buraya kadar her şey normal... Normal olmayan ise Şahin’in gazeteci arkadaşımız Gökhan Dihkan’a yaptığı açıklamalar. Açıklamaları iki kez okudum ve bunları Şahin mi söyledi diye de düşünmedim değil! Okumayanlar için, Turgay Şahin özetle şunları söylemiş: “Ben aday olunca taşlar yerine oturdu. Teşkilata da bir heyecan ve şevk geldi. Hamzaçebi istifa ederek doğru bir karar verdi, çünkü seçilseydi diğer arkadaşlar onu ötekileştirecekti. Adaylığı ile ilgili büyük rahatsızlık oluştu. İstifasının ardından herkes beni aradı ve baskı yaptı. 1. sıraya dışarıdan benden başkasını bulamazlardı. Pazartesiden itibaren sahaya ineceğiz, bu kez muhalefette kalmayacağız.”

Gerçekten ilginç açıklamalar! Sayın Şahin’in ismi aylar öncesinden Büyükşehir adaylığı için geçti, istemedi; Ortahisar için adaylık teklif edildi, istemedi. Üzerine de 2 dönemdir sürdürdüğü meclis üyeliği görevini bırakacağını açıkladı. Aday olmayacağını dile getirdiği zaman kendisine aynı baskılar yapılmadı mı? Ya da şimdi ne değişti? Genel merkezin 1. sıraya koyduğu bir ismin ötekileştirileceğini açıkça söylemek, CHP’nin dilinden düşmeyen hangi demokrasi anlayışına sığıyor? Kendi istedikleri yapılınca demokrasi, yapılmayınca ötekileştirme! Meclis üyesi listesine genel merkezin koyduğu bir ismi hazmedemeyen bir yapıdan başarı beklemek zaten zor! Siz de biz de seçimlerden ümidinizin olmadığını biliyoruz. Görünen o ki çalışmalarınız da kaç meclis üyesi kazanırız şekline dönmüş durumda... Ne diyelim, kolay gelsin!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap