SON DAKİKA
SON DAKİKA


Listelerin ardından
22.02.2019

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için başkan adaylarının ardından, Cumhur ve Millet ittifaklarının Ortahisar Belediyesi meclis üyeleri de netleşti.

Özellikle mevcut dönemde 25 meclis üyesi bulunan AK Parti’de günler süren ‘sessiz bir savaş yaşandı’ diyebiliriz. Eski yeni milletvekilleri, il ilçe başkanları, belediye başkan adayları güçlerini göstermek adına dostlarını, yakınlarını listelere koymak için kıyasıya yarıştı.

Gelin görün ki açıklanan iki ittifak listesi de bazı isimleri memnun ederken, küskünlükleri de beraberinde getirdi. Özellikle en çok merak edilen Cumhur İttifakı listesi büyük oranda yenilendi.

Bir iddiaya göre, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, listenin ilk beş ismi Büyükşehir meclis üyesi olacağı için hiç müdahil olmamış. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı ve Adayı Genç arasında liste hazırlanması konusundaki uyumlu birliktelik de dikkat çekti. Yani şimdiden güçlü ve uyumlu bir meclis yapısı oluşturmak için el ele vermiş durumdalar.

***

CHP ise bildiğiniz gibi... Yine karmakarışık!

Mevcut belediye meclisinin 5 güçlü ismi Cahit Erdem, Atilla Çavdar, Nurcan Göç, Mustafa Erdem ve Turgay Şahin'in listede yer almamaları dikkat çekti.

CHP’de il teşkilatının hazırladığı ve Ankara’ya gönderdiği liste ise değişmiş şekilde geri döndü.

Trabzon’dan giden listede Cüneyt Zorlu 1. sırada yer alırken, liste döndüğünde Müslim Hamzaçebi 1. sıra adayı olarak belirlendi. Bu durum teşkilatta büyük rahatsızlık yaratmış.

Nasıl yaratmasın? Nasıl olur da genel merkez bir tasarrufta bulunur?

Çünkü Trabzon CHP’de İl Başkanı ne derse o olur!

***

İYİ Parti'de ise mevcut belediye meclis üyelerinden Davut Çakıroğlu ve Derviş Köz, listeye girdi. Yine İYİ Parti'nin önemli isimlerinden olan Ali Sağır yeni dönemde görev almayacağını açıklamıştı.

***

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı belediye meclis üyesi listesinde 6. sırada yer alan CHP’li Ömer Dayı ile karşılaştık.

“Seçim çalışmaları nasıl gidiyor” diye sordum.

Gittikleri yerlerde çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, önceki seçimlerde kendilerine mesafeli yaklaşanların şimdi kapıda karşıladıklarını belirtirken “Görüyorum ki bu seçimin sonucunu vatandaşın cebi yani ekonomi belirleyecek. Ortahisar’da Cumhur ve Millet ittifaklarını kafa kafaya bir seçim bekliyor” dedi.

Dayı böyle diyor ama Ahmet Metin Genç gibi her parti tabanından oy alan bir başkan karşısında seçimi kazanmak hiç de kolay değil diye düşünüyorum.

Şu bir gerçek ki Genç CHP tabanından bile oy çekebilen bir siyasetçi.

***

Büyükşehir’de ne olur, sorusuna gelirsek...

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun seçimi kazanmaması için mucize olması gerekiyor. Zorluoğlu ekibiyle birlikte gece gündüz demeden koşturuyor. Gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılanıyor.

Seçim kazanma derdi olmayan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzuruna rekor oy ile çıkmak için çalışıyor. Bekleyip görelim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap