SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya Türk kadınına selam durdu!
8.09.2023

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, pazar gecesi 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde tüm Türkiye’yi adeta ekrana kilitledi.

2019 finalinde de olduğu gibi Sırbistan ile karşılaşan Filenin Sultanları’nın her pozisyonunda tabiri caizse hop oturduk hop kalktık.

Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek, Avrupa Şampiyonu olan ve dünyanın Türk kadınına selam durmasını sağlayan voleybolcu kızlarımız, bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

Öyle bir gurur ki üzerinden kaç gün geçmesine rağmen maçın atmosferinden çıktığımız söylenemez.

A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosunu oluşturan kaptan Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Baladın, Gizem Örge, Simge Aköz, Cansu Özbay, Ayça Aykaç, Derya Cebecioğlu, Elif Şahin, Saliha Şahin, Aslı Kalaç, İlkin Aydın’ın maç görüntülerini izleyip izleyip gururlanıyoruz.

Ve tabii ki final maçında 41 sayıyla oynayan Melissa Vargas’a antrparantez açmak gerekiyor. 

Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu olan Vargas, üstün başarısı ve sempatik tavırlarıyla şu an ülkenin en çok konuştuğu isim diyebiliriz. 

Cumhuriyetin 100. yılında Dünya 1 numarası ve Avrupa Şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3 günlük iznin ardından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri için bugün Japonya’ya gidecek.

Ardı ardına alınan bu iki önemli kupa, Türk kadın voleybolcuların yeteneklerini ve Türkiye'nin spor arenasında güçlü bir aktör olduğunu da bir kez daha kanıtladı.

Dünyada büyük yankı uyandıran bu başarı, genç kızlara da spor yapma cesareti ve hedeflerine ulaşmak için çaba sarf etme isteği aşılayarak toplumsal bir etki yarattı.

Ayrıca çaresizlik içerisinde ne yapacağını bilmeyen ve kendisine bir çıkış yolu arayan Türk kadınları için de umut oldu.

Bu noktada Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, kazanılan başarının ardından “Filenin Sultanları Bize Ne Öğretti” başlığıyla çok önemli bir değerlendirmede bulundu ve öğrendiklerimizi şu şekilde sıraladı;  

1-Ülkece sevinecek ortak bir hedefimiz olduğunu öğrendik.

2-İyi bir ekip kurmak kadar o ekibin aralarındaki güçlü bağ da önemlidir, öğrendik.

3-Hedefe ulaşmanın ilk koşulu o hedefe inanmaktır, öğrendik.

4-Başarı ve tutkunun ikiz kardeş olduğunu öğrendik.

5-Kendi yoluna inandığın sürece, önündeki engeller önemsizdir, öğrendik.

6-“Başarılı her erkeğin arkasında bir kadın vardır” ezberini bozmayı öğrendik.

7-Ezberleri bozmanın iyi bir şey olduğunu öğrendik.

8-Biz tüm farklılıklarımızla birlikte güzeliz, öğrendik.

9-Filenin Sultanları ruhunun tüm ülkeye yayılmasını sağladığımızda, Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu tüm hedeflere ulaşmanın mümkün olduğunu öğrendik.

Atatürk’ün kızları, Filenin Sultanları’nı tebrik ediyor, göğsümüzü daha çok kez kabartacaklarına yürekten inanıyoruz.

Yolunuz açık olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap