SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhuriyet kutlamalarına Trabzon damgası
3.11.2023

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ülke genelinde geçit törenleri ve meydanlarda çeşitli kutlamalar düzenlendi.

Başkentte yaşayanlar ve bu anlamlı gün için ziyarete gidenler Anıtkabir’e akın etti. 

Anıtkabir günün ilk saatlerinden akşama kadar tıklım tıklım dolup taştı.

Genelde kutlamalar sonrası İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde gerçekleştirilen organizasyonlar dikkat çekse de bu yılki kutlamalara damgasını vuran şehir şüphesiz Trabzon oldu.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet kutlamaları için çok detaylı bir hazırlık çalışması yürüttüler ve gerçekleştirilen etkinliklerle hemşehrilerine tam bir bayram yaşattılar.

Öncelikle 28 Ekim sabahı Trabzon Büyükşehir Belediyesinin önemli spor organizasyonu olan Trabzon Yarı Maratonu’nun 43.’sü bu yıl Cumhuriyetin ilanının 100. yılı için koşuldu.

Yine 28 Ekim akşamı Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu’nun katılımı ile fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Ellerine bayraklarını alan vatandaşlar, Maraş Caddesi'nden Meydan Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdüler ve hep bir ağızdan cumhuriyet marşları söylediler.

Başkan Zorluoğlu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne yakışır bir çelenk sunma töreni gerçekleşmesi için Trabzonluları bu kez 29 Ekim sabahı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’na davet etti. Bu daveti karşılıksız bırakmayan Trabzonlular, sabah saatlerinde alanı doldurarak coşkuya ortak oldular.

Trabzon’un en önemli simge eserleri arasında yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması yapılan Atatürk Köşkü de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden hizmete açıldı. Başkan Zorluoğlu’nun ‘gurur projem’ diye nitelediği Atatürk Köşkü’nün açılış törenine Trabzon halkı yoğun ilgi gösterdi.

Son 20 yıla baktığımızda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ilk kez otellerin balo salonundan çıkarılarak Atatürk Köşkü’nde gerçekleştirildi. Atatürk’ün köşkün balkonundan 10. Yıl Nutku’nu okuduğu görsel şov ise herkesi duygulandırırken, büyük alkış aldı.

Sözün özü, Cumhuriyet Bayramı Trabzon’da yıllar sonra adına yakışır şekilde, hakkı verilerek büyük bir coşkuyla kutlandı.

Öyle ki Atatürk Köşkü’nün açılış törenine katılan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, konuşmasında hakkın teslimini yaptı ve yürütülen kapsamlı restorasyon çalışması nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na birçok kez teşekkür etti.

Ve yine CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da Trabzon’daki kutlamalarla ilgili yaptığı paylaşımda,  “Galiba Sayın Vali ve belediye başkanlarından bir özür dilemem gerekiyor. Özür dilemek beni küçültmez, aksine kendime olan saygım adına yüceltir. Söylediklerimi bu defa geri aldım. Bu bayramı güzel organize ettiler. Herkes şehirdeki bayram kutlaması ve coşkudan bahsediyor” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak; atamasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen her kesimle kurduğu etkili iletişim ile öne çıkan Vali Aziz Yıldırım’a ve yaklaşık 5 yıldır milli-manevi değerlere gösterdiği hassasiyetle adından söz ettiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na herkesi gururlandıran Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için şehir olarak teşekkür ediyoruz.

Tabii ki coşkuyla cumhuriyete sahip çıkan ve alanları dolduran Trabzon halkı da en büyük teşekkürü hak ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlu olsun…  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap