SON DAKİKA
SON DAKİKA


CHP İl Başkanı ve Demokrasi anlayışı!
21.12.2018

CHP ve İYİ Parti geçtiğimiz günlerde 31 Mart seçimlerinde ittifak yapma konusunda anlaştı. Buna göre CHP 11, İYİ Parti 10 Büyükşehir’de birbirine destek verecek. Trabzon ise ittifak sonucu İYİ Parti’ye bırakıldı. Bunun doğru bir karar olup olmadığı bambaşka bir yazı konusu. Ben sizi bu süreçte biraz geriye getirmek istiyorum...

Hatırlayacağınız üzere 2015 seçimleri öncesi Volkan Canalioğlu genel merkez tarafından kontenjan  adayı gösterilmiş ve tarihte bir ilki gerçekleştiren il başkanı buna karşı direnerek genel başkanını dize getirmek için kendi partisini işgal ettirmişti.

Kılıçdaroğlu kendi verdiği karardan geri dönmüş ve ön seçim kararı alınmıştı. Yani kazanan il  başkanı olmuştu!

Hatta o dönem demokrasi havarisi kesilen il başkanı “Demokrasinin gereği, kontenjanın olmamasıdır” demişti.

***

Günümüze dönersek, il başkanının demokrasi anlayışı değişmiş!

Genel başkanın kontenjan kararı dayatma olmuş ama CHP tarihinde Trabzon’da ilk kez aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi desteklemek dayatma olmamış!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kendi genel başkanına anında savaş açan, 11 delegenin 10’unun Muharrem İnce için oy kullandığı bir teşkilatın il başkanının demokrasi anlayışı duruma göre değişken herhalde...

Böyle bir durumu nasıl kabullendi diye merak etmeme gerek kalmamış, kendisi ittifakı destekleyen açıklamalar yapmış!

Sevgili il başkanı hidayete ermiş sanırım! Genel başkanına “Trabzon’u ittifakın içine nasıl katarsın” diye rest çekmemesi ve partiyi işgal ettirmemesi büyük bir gelişim olsa gerek! 

Şu artık kesin ki! İl başkanının “demokrasi” anlayışı hikaye!

Tek bir derdi vardı, o da Volkan Canalioğlu’nun aday olmamasıydı. Başardı da! Öyle olmasa kamuoyunun ve basının baskısı  karşısında etrafına “Nedir Volkan, Volkan” diye isyan etmezdi.

Yeter ki Volkan Bey aday olmasın diye siz bırakın İYİ Parti adayını, AK Parti adayına bile oy verirsiniz dememek mümkün mü?

CHP il başkanının ve yönetiminin seçim kazanmak gibi bir derdi hiç olmadı! Bu kez de kurtardılar paçayı!

31 Mart’ta yaşanacak hayal kırıklığı karşısında “Ne yapalım genel başkan böyle istedi” diye ortalığa çıkacaklarından emin olun!

***

7 Haziran, 1 Kasım, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından sizin il başkanlığınızda dördüncü kez seçime gidiliyor.

Tabloya hiç baktınız mı? Her seçimde oylarınız daha da düştü. Bu seçimde de olacağı bu!

Koca bir partiyi hırslarınız uğruna bitirmenin verdiği gönül rahatlığıyla gidersiniz sandığa, oyunuzu atarsınız İYİ Parti’ye!

Bir çift sözüm de derin CHP’lilere, eski yöneticilere ve partililere... 

Herkes “Bu il başkanı ve yönetim yüzünden partimizden soğuduk” diyor. Ama gelin görün ki kimseden ses çıkmıyor. Koca partiyi astığı astık kestiği kestik anlayışa sahip bir il başkanının emrine vermişler! Yomra ilçe başkanı daha yeni veryansın etti. İlçe binasını bastırıp kendisi gibi kadın olan ilçe başkanını tartaklatan, ardından yeni bir baskınla bu kez karar defterlerine el koydurup üzerinde tahribat yaparak yönetimi düşürdüğü iddia edilen ve bu iddialar karşısında sesi soluğu çıkmayan bir il başkanından bahsediyoruz...

Öyle bir il başkanı ki partinin milletvekili bile kendisinden çekiniyor, CHP’de tek bir kimse ona karşı sesini çıkaramıyor!

Koskoca CHP’nin Trabzon siyaset tarihinde belediye başkanlığı için adayının olmamasını başarmak ve bunu sağlayan kişi olarak tarihe geçmek kendisine nasip oldu...

Bize de tebrik etmek düşer!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap