SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beklenen müjde verilecek mi?
28.01.2023

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin 14 Mayıs’ta yapılacağı kesinleşti.

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Millet İttifakı’nın da bugün yarın kararını açıklaması bekleniyor.

Seçim tarihi öne alınınca Cumhur ve Millet ittifakı temsilcileri, seçim stratejilerini belirlemek için de yoğun mesai harcıyor.

Bu süreçte iktidar tarafından peş peşe müjdeler veriliyor…

Önce dar gelirliler için sosyal konut müjdesi açıklandı…Yıllardır seslerini duyurmaya çalışan EYT’lilerin ilk maaşlarını mart ayında almaları bekleniyor. Sözleşmeli personele kadro teklifi yasalaştı. Borç yapılandırma paketi ile birçok kalemdeki borca ödeme kolaylığı getirilirken, 2 bin liranın altındaki borçların ise silineceği belirtildi. 

Bunların dışında Karayolları başta olmak üzere kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler de sürekli işçiliğe geçme noktasında müjde bekliyor…

Kısacası bu süreçte hemen her kesime dokunacak çalışmalara imza atılırken, muhalefet de iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını sıralıyor.

*

Hal böyleyken bir müjde de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bekleniyordu…

Herkesin malumu bir konu var ki sosyal medya kullanan herkes, her gün Tip 1 SMA hastası çocukların çare arayan ailelerinin feryatları ve verdikleri büyük mücadele ile karşılaşıyor.

O ailelerin tek isteği Tip 1 SMA hastalığı nedeniyle ölümle yaşam arasında savaş veren küçücük çocuklarının seslerini duyurabilmek ve sağlıklarına kavuşmaları için gereken maddi desteği sağlayabilmek…

Aileler yıllardır Türkiye’de Spinraza isimli SGK tarafından geri ödemeli olarak karşılanan ilaç tedavisinin hayat boyu sürmesi gerektiğini, bu nedenle çocuklarının Zolgensma adlı ilaçla tek seferde tedavi olmalarını istediklerini belirtiyorlar…

Bağış kampanyaları düzenleyen ailelerim tek istekleri çocuklarının acılarını dindirecek, onları tekrar ayağa kaldıracak ilaçlarının temin edilmesi.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yurt dışındaki o pahalı tedaviye yeşil ışık yakıldığını açıklamıştı. SMA ilaç giderlerine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanırken, karar kamuoyunda gen tedavisi Zolgensma ile ilgili bir gelişme olarak algılandı.Ancak Zolgensma ile ilgili herhangi bir gelişmenin söz konusu olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

Aileler o gün bugündür net açıklamalar yapılmasını beklerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu toplantısının 31 Ocak Salı günü gerçekleştirileceğini açıkladı.

En önemli gündemimiz SMA Bilim Kurulu diyen Bakan Koca, “31 Ocak Salı günü SMA Bilim Kurulu toplanacak. Bildiğiniz gibi bütün hastalara uygulanan bir ilacımız var. Ayrıca ikinci ve üçüncü bir ilaç söz konusu. Bu diğer iki ilacın da Türkiye’de kullanımı ve hangi hasta grubuna kullanılması gerektiğiyle ilgili Bilim Kurulu’nun bir toplantısı olacak. Bilim Kurulu sonrası da bir açıklama yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Heyecanlandıran açıklamalar sonrasında sadece SMA’lı çocukların ailelerinin değil, konuya duyarlı tüm Türkiye’nin gözü 31 Ocak’a çevrilmiş durumda.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çare bekleyen bebekleri sağlığına kavuşturacak adımları atmak,bir müjde de onlara vermek zor olmasa gerek…

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde 84 milyon el ele verelim…

Ailelerin gözyaşlarını dindirelim…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap