SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vücutta ki ödem problemi ve atmak için yöntemler
6.02.2022

Kimi sabahlar uyandığımızda daha şiş ve kilo almış uyanırız, bazen kendimizi biran da 5-6 kilo almış gibi hissederiz, olan pantolonlarımız olmaz, yüzüklerimiz parmaklarımızda iz bırakır bu gibi durumlar da aslında vücudun bir şeylere reaksiyon gösterdiğini anlayabiliriz bunların en başında vücudun su tutması; ödem problemi aklımıza gelebilir. Ödem Nedir diye Soracak Olursak; Ödem vücut dokularında sıvı birikmesiyle meydana gelen çoğunluklar kollar, bacaklar, ellerde kendini şişlik ile gösteren bir sağlık problemidir. Ödeme ne sebebiyet veriyor dersek; kullanılan bazı ilaçlar, hamilelik, enfeksiyon, romatizma, hipotiroidi, Premenstruel dönemleri, bazı beslenme bozuklukları, uyku bozuklukları gibi ifade edebiliriz. Ödem için neler yapabiliriz dersek; eğer herhangi ilaç kullanımına bağlı değilse, öncellikle uyku düzenine dikkat ederek ilerlemek çok önemlidir.

Uyku düzensizliği vücudu etkileyebilmektedir. Günlük olarak 3 litre su içmeye gayret gösterin. Vücut için su çok önemlidir. Bitki Çayları tüketmek vücut için ödem atmada yardımcı olabilir, özellikle de yeşil çay tüketmek, buna fazla etki edecektir, tansiyon probleminiz ve hamilelik gibi bir durum söz konusu değil ise. Yürüyüş, vücudun aktif olarak hareket halinde olması dokularda biriken sıvılara etki edecektir, bu yüzden vücuttan su atmak, sıvı kaybı olması vücut için çok faydalı olacaktır. Eğer fazla kilonuz varsa, kilo vermek ödem kaybına sebep olacaktır, bu yüzden fazla kilonuz varsa, kilo kaybetmeniz faydalı olacaktır. Magnezyum ve potasyumdan zengin gıdaları tüketmek, taze sebze meyvelerden, kuruyemişlerden; su ile birlikte tüketerek ödem kaybını sağlayabilirsiniz. Eğer bölgesel olarak bir dokunuzda sıvı birikimi varsa; masaj yaparak o bölgelere yoğunlaşabilirsiniz, bölgeye hareket iyi gelecektir. Fazla tuz tüketmek, ödeme çok sebebiyet verir. Tuzdan kısıtlı beslenmek ve bol su tüketimi ile desteklemek, ödem şikayetlerine çok iyi gelecektir. Ödem problemlerine bu gibi önerilerle azaltmakta destek olabilirsiniz, sağlıklı günler dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap