SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye’nin sistemi yok
8.09.2018

Ligdeki kötü futbol, Milli Takım’a da yansımış. Türk Milli Takımı sahaya çıkarken, kadro yetersizliği ile başarısız olacağı açıkça belli ediyordu. Ligde başarısız olan Fenerbahçe’nin defans ve kenar oyuncuları ile, Galatasaray’da oynamayan Serdar Aziz gibi bir defans, orta sahasına geldiğimiz zaman Mehmet Topal, Trabzonspor’dan ayrılan Okay’ın formsuz oluşları ve Türkiye’ye mal edilmiş, Yusuf’un sahada olamayışı Milli Takım’ın performansını bitirmiştir.

Lucescu’nun milli takıma vereceği bir şey yok. Ne bir sistem ne bir oyun anlayışı var. Karşılarında kalitesiz oyunculardan kurulu kötü bir Rus takımı var ama bir sistemi ve oyun anlayışı var. Oyun sistemlerini 22 numaralı oyuncunun üzerine kurmuşlar. Hücumda pivot olarak görev yapıyor. Kendisine hem yerden hem de havadan gelen topları arkadaşlarına servis yapıyor. Teknik kapasitesi normal bir oyuncu ama topu kazandığı zaman Rus takımının kalitesini artırıyor. Hem kendi arkadaşları ile paslaşıyor hem de kaleye etkili şut atıyor.

Türkiye’nin ne oyun anlayışı ne de sistemi vardı. Taraftarımız belki heyecan ve stresten görememiş olabilir ama, ilk yarıda 1 tane şut çekebildik. O da gol oldu zaten.

Milli takımımızın İsveç maçında da dün akşamki performansının üzerine çıkacağını düşünmüyorum. Futbol; sistem, oyun mantalitesi ve doğru uygulamalarla iyi oynanır. Bunlar olmazsa başarı olmaz. Dün akşam Milli Takım’da da bu yoktu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap