SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon geç açıldı
10.03.2019

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde taraftarın azlığı gözlerden kaçmadı. Sahadaki Trabzonspor’un isteği, arzusu maalesef istenilen düzeyde değildi. Bu taraftarın azlığından da kaynaklanabilir. Sahasında Trabzonspor, taraftarını arkasına alarak coşan bir takımdı. Ama dün bunları göremedik. Oyunun ilk bölümünde her iki tarafın da isteksiz olması sahaya yansıyordu.

Trabzonspor pas trafiğinde kendi bölgesinde al gülüm ver gülümle oynamaya devam etti. Rakip Akhisarspor ise Trabzonspor’un üstünlüğünü kabul edince, oyunu kendi yarı sahasında oynadı. Kazandığı toplarla da klasik kontra ataklarla golü bulmaya çalışıyordu. Oyun ilerledikçe oyundaki zevksiz ve kalitesiz görüntü devam ediyordu. Her iki takım da gol üretmekte pozisyon bulmakta zorlanıyordu.

Takımların kendi hatalarından iki takım da pozisyonlar yakaladı. Trabzonspor kalecisi Uğurcan, kalesindeki tehlikeli pozisyonlarda gole izin vermezken, aynı başarıyı Akhisar kalecisi Lukac da gösteriyordu. Trabzonspor’da bireysel oyuncuların yeteneklerinin kısıtlı olması, bire birde oyuncu eksiltmelerini pek göremedik. İlk yarı böyle zevksiz ve tatsız geçti. İkinci yarı oyun kalitesi aynı şekilde devam ediyordu. Herhalde her iki takımın soyunma odasında teknik adamlar oyuncularının oyunundan memnunlardı galiba. Çünkü aynı şekilde oyun devam ediyordu. 65. dakikada Trabzonspor’un atağında dönen topu Yusuf’un bilinçsiz şekilde kaptırması ve defansın dengesiz yakalanması sonrası Akhisarspor kontra atakla golü buldu.

Yediği gol sonrası oyuncu değişikliği yapan Trabzonspor’un istek ve arzusu arttı. Bu artış tarafta da yansıdı. Ve bu coşkuyla 70. dakikada korner atışında yaşanan karambolde topu önünde bulan Nwakaeme, durumu eşitledi. Akhisarspor’un kendi sahasında oyunu kabullenmesi, Trabzonspor’un iştahını kabartmıştı. Akhisar oyundan kopmuyordu ancak yine de rakip kaleye gidemiyordu.

Trabzonspor’un baskısı sürüyordu. 75’inci dakikalarda ceza sahası içinde Abdülkadir’in düşürülmesi sonrası Trabzonspor penaltı kazandı. İtirazlar oldu ama karar değişmedi. Sosa’nın penaltısıyla Trabzonspor 2-1 öne geçti. Akhisarspor artık tüm riskleri alıp Trabzonspor kalesine gitmeye başladı.

Trabzonspor’un oyun dengesi bozuldu. Ancak Akhisar istediği golü bir türlü bulamadı. Bir de burada Türkiye Futbol Federasyonu’na seslenmek istiyorum. Türk futbolu bu tip hakemlerden kurtulmalı. Böyle dengesiz, bilgisiz, taraflı bir hakem Türk futboluna zarar veriyor, oyuncuların da emeklerini çalıyorlar. Bizden uyarması.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap