SON DAKİKA
SON DAKİKA


Taraftar istedi ve kazandık
9.12.2018

Trabzonspor, üst üste kazandığı müsabakalardan sonra güçlü görünen Konyaspor’u konuk etti. Herkesin kafasında acaba maç ne olur sorusu vardı. Trabzonspor’un ikinci yarısındaki etkili oyunu, taraftarların da hakem Mete Kalkavan’a baskısı 3 puanı getirdi.

İlk 10 dakika içinde Konyaspor, Trabzonspor’a karşı kendi alanında oyunu kabullenerek alan savunmasını ön plana almıştı. Bunda da başarılı olmasa da, başarılı gözüktü. Trabzonspor, geçmiş dönemlerdeki gibi yine aynı senaryoyu yaptı.  Pereira ve Abdulkadir zaman zaman Yusuf ve Sosa’nın yardımlaşmasıyla sağ kulvarı etkili kullandı. Ancak bu sonuç vermedi. Oyun o bölgede sıkışıp kaldı. Ne ürettiler, ne de sonuca gittiler. Trabzonspor’un müsabakalarında bu oyunu devamlı izliyoruz. Sonuç da gelmiyor. Sıkıntı hep aynı oluyor.

Konyaspor karşısındaki futbol, taktik gereği mi yoksa kendiliğinden mi geldi, anlayamadım. Zaman zaman oyunda geniş alan bulamayan Trabzonspor’da, defans oyuncularının topa gelişi güzel rakibinin üzerine vurmaları da oyun kurgusunu yok ediyordu. Bir de Abdulkadir, hep kendi bölgesinde değil de içeriye girerek oyunu sıkıştırıyordu. Bu esnada 21. dakikada Konyaspor bir pozisyon yakaladı. Defans ne olduğunu anlamadı, tabiri caizse bizim gibi seyirci kaldı. 24. dakikada yine aynı pozisyonu kalemizde yaşadık. İlk yarıda defansın bu kadar açık vermesi düşündürücü. İlk 45 dakikada Trabzonspor’un rakip kaleye net bir şutu olmaması endişe vericiydi. İlk yarı böyle bitti.

Daha önce belirttiğim Novak’ı birileri uyardı ki önce görevini yapacaksın diye, o da uyguladı. Bu maçta başarılı gözüktü. İkinci yarı Nwakaeme’nin yerine yeni bir oyuncu girmesini beklerken, bizleri çile içerisine bırakan bu oyuncunun sahada olduğunu gördük. Bizim göremediğimiz neyi teknik heyet gördü acaba? Ne amaçla sahada tutuldu anlamakta zorlandım. Bir de şu görüntü gözümüzden kaçmadı; Trabzonspor’da taktiksel oyunu bir türlü göremiyoruz. Tabi ki bunlar olmayınca gol atmakta çok zorlanıyoruz. Şunu gözden kaçırmamız lazım. İnşallah Sosa gibi bir oyuncumuzu elimizde tutarız. Bu başarılı performansını alkışlamak gerekir. İkinci yarıda sonuca etki eden Abdulkadir, hem kendine hem de Trabzonspor’a güç verdi. Penaltı kazandırdı. Yeni sistem VAR olayı inceledi ve kararı veremedi. Topu hakeme attı. Hakeme taraftar baskısı sonrası verilen penaltı Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Hemen sonra Abdulkadir başarılı oyunu ve kendi kulvarını kullanması, oyuna damga vurdu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap