SON DAKİKA
SON DAKİKA


İstediler alamadılar
22.10.2018

Son haftalarda iyi bir performans yakalayan Rizespor, Konyaspor karşısında 3 puan alıp üst sıralara tırmanmayı arzuluyordu. Daha önce Rizespor stadını boş görmeye alışmıştık. Ama dünkü maçta yeşil-mavili taraftarlar bir hayli fazla idi. Bu da milli maç arası sonrası Rizespor’a moral oldu. Bundan sonra da temennimiz Rizespor’un alacağı galibiyetlerle seyircisini tribünlere daha çok çekmesidir. Oyunun ilk 10 dakikalık bölümü rakip Konyaspor’un üstünlüğü ile geçti. Pozisyonlar üretti ama sonuç alamadı. Bu dakikalardan sonra Rizespor temposunu artırdı ve oyunda dengeyi sağladı.

Sahada her iki takımın da galibiyet istekleri vardı. Futbolda akıl ve yetenek önemli faktörlerdir. Bunlar eksik olunca gol pozisyonu üretmekte zorluk çekiliyordu. Bu nedenle Rizespor da golü penaltıdan bulup devreye 1-0 önde girebildi. İkinci yarı Rizespor, skorun verdiği avantajla içgüdüsel olarak savunmayı daha düşünür bir görüntü verdi. Rakip Konyaspor ise beraberlik için Rizespor kalesine daha çok gelmeye başladı. Rakibi karşısında zaman zaman pozisyonlar üreten Rizespor, savunma ve forvet arasındaki dengeyi kuramayınca farkı artıramadı. Konyaspor’un ataklarını yaptığı müdahalelerle kesen Rizespor savunmasının yaptığı bir hata kendisine penaltı olarak geri döndü. Konyaspor penaltıyı gole çevirip skoru eşitledi. Günümüz futbolunda maçın skorunu artık duran toplar belirliyor. Zeka ve yetenek futbolun can damarlarıdır. Yetenekli ve zekalı oyuncuları Türk futboluna kazandıramazsak ileride sorunlar yaşarız. Bunun sorumluları da yöneticiler ve teknik adamlardır. Asıl sorumlusu ise TFF’dir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap