SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hop oturup hop kalkıyoruz
28.01.2019

İkinci yarıya yenilgi ile başlayan Trabzonspor ilk galibiyetini Sivasspor karşısında kazanmak istiyordu. Kadrolar açıklandığında ilk onbirlere baktığımızda kulübede saha destek oyuncunun olmayışı Trabzonspor’da düşünülecek en önemli konu. Bu da benim düşüncem.

Zaman ilerledikçe saha çıkacak ekip bulunamayacak korkusu içersindeyim. Satmak la sorunlar çözülmediği gibi yeni sorunların çıkacağı endişesi içerisindeyim. Görüntü böyle!!!

Oyunun ilk on dakikasında iki takımda birbirlerine üstünlük sağlamakta zorlandılar. Hep aynı şeyleri söylüyorum. Bir takımın oyun planı, taktiksel oyunu bir oyun anlayışı yoksa rakibini yenmekte zorlanırsın. Plan olmadığından üstün olan tarafta yoktu. Her iki takım kalitesine baktığımızda yetenekli tecrübeli oyuncu yoktu. Yinede taraftalar bir birlerine üstünlüğü kuramadı. Buda tecrübeli oyuncuların olmamsından dolayı oyun güzelleşemiyordu. Pas hataları zeytinyağı gibi su yüzüne çıkıyordu.

Hem Sivassporda hem Trabzonspor’da birbirlerine baskı kurup topu kazanma hevesleri yoktu ilk yarıda al gülüm ver gülüm havasında bir maç izledik. İkinci yarı ise evsahibi ekibin azda olsa baskılı bir oyun ortaya koyuyordu. Futbolcuların kendilerine güveni olmayınca pas hataları ön plana çıkıyordu. Buda sahadaki oyuncuları kalitesiz oluşlarından kaynaklanıyordu. Beklemediğimiz bir anda  Sivaspor’un uzun pas atışında sağbek  Kamil Ahmet’in yer tutmasındaki hatası kazanılan topta Trabzonspor’un kalesine şut atıldı ama pas olarak bordo- mavili takımın kalesinde solbek Novak’ın pozisyonda yerine olamayışından dolayı topu filelerde gördük.Bu golden sonra öyle bir pozisyon yaratıldı. Beklemediğimiz anda Sivassporlu futbolcuların zamansız yakalanışından Abdülkadir’in mükemmel vuruşu ile top filelerle buluştu.

Bu kez Teknik adamlarla söylüyorum oyun planın, oyun taktiği ve disiplini teknik adamların görevidir. Bunları saha göremiyorsak güzel futbol görememek bize zülüm veriyor. Ünal hocaya soruyorum bir sistemin yokmu.Topu biz kapıyoruz.Arı gibi vız vız çalışıyoruz bal yapamıyoruz.Sivasspor topu kazanıyor gol yiyeceğiz endişesi içerisindeyiz. Oyunda sistem göremiyoruz. Alan kalecimizle karşı karşıya kalıyor. Korku, endişe içerisinde olup hop oturup hop kalkıyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap