SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bursaspor istediğini aldı
5.11.2018

Trabzonspor bu sezon istediği sonuçları bir türlü lehine çeviremiyor. Rakip yine Bursaspor. Türkiye Kupası’nda kendi sahasında Trabzonspor’un pilot takımına yenilmesi, bu maç öncesi galibiyete daha çok yakın olan tarafın Trabzonspor olduğunu gösteriyordu. Lakin beklenildiği gibi olmadı.

İlk yarının ilk 10 dakikasında her iki takım da topa sahip olma adına pas hataları yaptılar. Zaman zaman söylüyorum, yine dediğim gibi oldu. Futbolda rakibine baskı yapmadan kazanmak zordur. 25. dakikada gelişi güzel baskı kuran Trabzonspor, rakibe hata yaptırarak golü de buldu. Bundan sonra Trabzonspor’dan beklediğimiz lehine çevirdiği oyunu rahat oynaması, rakibi üstüne çekip pozisyon üretmesiydi. Skoru lehine çevirdikten sonra bu futbolcularda içgüdü oldu herhalde. Hocalar da bu soruna çare bulamıyor. İstemedikleri halde bulamıyorlar. Kontrollü savunmayla rakibini üzerine çekersin, sistemli ve disiplinli bir şekilde rakibini hataya zorlarsın, oyundaki üstünlüğünü de skora yansıtırsın.

Trabzonspor’da Abdulkadir ve sağ bek Pereira’nın oyundaki üstünlükleri gözümüzden kaçmadı. Ne yazık ki sol tarafta bu üstünlüğü göremedik. Olcay sahada var mı yok mu belli değildi. Güzel görünen daha önce yazmıştım. Sosa ve Novak’ın kendi kulvarlarını terk etmeden sahada olmalarıydı. Orta sahada her iki taraf, boş alan bulup pozisyon üretmek çabasındaydı. Trabzonspor rahat bir oyun sergilemesi gerekirken, oyun kontrolünü Bursaspor’a bıraktı. İkinci yarı Trabzonspor oyun üstünlüğünü Bursaspor lehine kullanıyordu sanki. Hele 69.dakikadaki ilk gol pozisyonunu üreten Bursaspor, kale çizgisinden topu çıkartan Onazi’ya takıldı. Yine 70.dakikada kornerden gelen top Trabzonspor’un kalesinde ‘gol geliyorum’ dedi. Şimdi burada Ünal hocaya sormak gerekir. Oyuncu değişiklikleri niçin yapılır? Giren oyuncunun katkısı olur diye önce analiz yapılır. Giren oyuncu, çıkan oyuncudan daha mı kaliteli, daha mı iyi performans sergileyecek, diye düşünmesi gerekir. Trabzonspor’da çıkan oyuncular giren oyuncuları arattı. Bu arada sahanın içinde yaşanan bir olay bizleri üzmüştür. Oyundan çıkan Burak bence kendisini aşağılamıştır. Giren oyuncuya da saygısızlık yapmıştır. Giren oyuncuya saygı göstermelisin, o da senin gibi bir oyuncu nihayetinde. Bir de el kol hareketleri hocaya saygısızlık olur. Ağzının içinde mırıldanmasan, el kol hareketi yapmasan hiç bir tepki almazdın. Bursaspor’un Hocası Samet Aybaba’yı alkışlamak lazım. Sistemini, disiplinini sahada uygulayarak zor da olsa 88.dakikada attığı golle 1 puanı aldı ve Bursa’ya gitti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap