SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yumuşak takım
16.04.2024

Abdullah Avcı, Sivasspor maçı sonrası yaptığı basın açıklamasında yumuşak bir takım olduklarını söyledi. Hocanın her puan kaybından sonra takım ile ilgili aşağı yukarı söylediği sözlerdi bunlar. Teşhisleri her zamanki gibi yine doğru. Ama tedaviyi yapacak olan kişinin kendisi olduğunu ona bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Hocamız, elindeki bu ‘yumuşak takımı’ daha dirençli, daha dayanıklı, daha güçlü, daha istekli, daha arzulu bir hale döndürmek için orada duruyor. Bize şikâyet ettiği unsurları düzeltmek için.

Hoca şu aşamada lig üçüncülüğünü başarı olarak görüyor. Eğer kupayı da alırsa Trabzonspor bu kötü sezon onun açısından istatistiklerine bir kupa daha ekleyeceği için başarı sayılacak. Hocanın ve Trabzonspor’un en büyük şansı Beşiktaş’ın çok kötü olması. Ama  lig üçüncülüğü Trabzonspor gibi takımlar için başarı değildir. Hele lig liderinin 30 küsur puan aşağısında yer almak hiç başarı değildir.

Sivasspor maçından mağlubiyetle ayrılmasının sebebini yumuşak takım olmalarına bağlayan hocaya şunu da sormak isteriz. Bu maçta sakatlanan Trezeguet’in yerine ikinci yarı Orsic ile başlanamaz mıydı? Mısırlı oyuncu çıktıktan sonra ikinci yarı Trabzonspor’un sol kanadı işlemez oldu. Hücum aksiyonları hep sağ kanattan denendi. Eski gücünde olmayan Visca’da bir yere kadar dayandı. Ama o da yoruldu. Umut Bozok’un yerine Enis’i de düşünebilirdi hoca. Enis geçmiş maçlarda daha çok süre almış ve Bardhi’nin ortalarıyla tehlike oluşturabilirdi.

Ben yine de takımın ilk yarıda ortaya koyduğu oyunu beğendim. Hocayı, hep takımı yan pas geri pas oynatıyor diye eleştiriyorduk. Hoca son haftalarda Trabzonspor’u rakip yarı alanına yerleştiriyor artık. Böylece kendi alanındaki o sıkıcı pas trafiğiyle karşılaşmayı izlerken yorulmuyor taraftarlar. Buradan bakarsak hocanın sisteminde gelişme var. Bu gelecek sene için artı gibi duruyor. Umarız sezon sonu bu sistemi daha da iyileştirecek ve bu anlayışa uygun daha da etkili olacak oyuncular bulunur.

Sivas’ta Koita’yı beğendim. Bu oyuncu Trabzonspor’da kaldığı süre boyunca son maçtaki gibi bir 90 dakika hiç oynamadı. Neden oynamadı? Bu sorunun cevabını Abdullah hocadan duymak isterdim. Problem oyuncudan mı kaynaklandı yoksa hocanın oyuncuya tavrından mı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap