SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tavuk dürüm mü, beyti mi?
10.01.2024

Abdullah Avcı, istatistikleri çok seviyor. İstatistikler de onu. Hoca; yan pas, geri pas diyerek pek övmediğimiz, beğenmediğimiz, bizi mutlu etmeyen oyunu ile kazanmayı başarıyor. 1-0 sona eren Ankaragücü maçından sonra pek çok Whatsapp grubumda, hocanın; takımın başında bulunduğu 11 maçtan 7’sini kazandığı, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet gördüğü yazıldı. Bir dostumuz, bu istatistikten sonra; ‘Adam skoru alıyor. Beğen beğenme’ diye belirtti görüşünü. Bu istatistiklere saygı duyan başka bir arkadaşımız, ‘Ben sadece doymak değil, yediğim yemekten zevk almak istiyorum. Avcı, bizi sürekli tavuk dürüm ile doyuruyor. O da her zaman değil. Ne zaman sahada kebap, beyti göreceğiz’ diye sordu. ‘Elindeki malzeme bu’ dedi bir başkası. ‘Ama bu malzemenin çoğunu pazardan o aldı’ diye itiraz etti bir diğeri. Böyle sürüp gitti mesajlar.

 Whatsapp gruplarında bu tür görüşler paylaşılırken Abdullah Avcı’nın gülümseten bir futbol muhabbetini izledik internette. İstanbul’da menüsküs ameliyatı olan U 15 takımının oyuncusu Alperen Çakıroğlu’nu ziyaret etti Avcı. Alperen’e, ‘A takım ile ilgili düşüncelerin nedir’ diye sordu. Alperen’de, ‘Daha hızlı öne gidebilirler’ diye cevap verdi. Hoca bu cevaba soruyla karşılık verdi: Önde adam yoksa ne yapacağız. Yana mı döneceğiz’. Alperen de ‘top bizde kalacak’ dedi. Hoca cevaptan mutluydu: Top bizde kalacak, bak güzel. Anlatamıyorum bunu ben. 1.5 senedir ligin en fazla dikine pas atan takımıyız’. Hoş bir sohbetti. Ama Alperen’de ‘beyti yemek istiyorum’ diye cevap verseydi hocanın cevabı ne olurdu acaba?

Biz güzel futbol dilencileri Abdullah hocadan, ‘Önde adam yoksa ne yapacağız?’ sorusuna cevap bulmasını bekliyoruz. Üçüncü bölgeye sağlı sollu adam yığmasını, Onuachu’yu orada yalnız bırakmamasını, takımı bir maçta 2-3 değil 10’larca gol pozisyonuna sokmasını, kaleyi bulan şut sayılarının çok daha fazla olmasını ve en önemlisi ona göre oyuncu tercihleri ve de transferler yapmasını istiyoruz. Kendisinden; neden bu isteklerimizin yerine gelmediğini de öğrenmek, beyti yiyeceğimiz bir akşam yemeğinde etraflıca bize anlatmasını rica ediyoruz.

 HÜSEYİN TÜRKMEN NEDEN YEDEK?

Hüseyin Türkmen sosyal medya hesabından kendisini oynatmayan Abdullah Avcı’ya göndermede bulundu. ‘Tom Hardy'nin sevdiğim bir sözü var: En iyi halinizde bile yanlış kişi için yeterince iyi olmayacaksınız, ama en kötü halinizde bile doğru kişi için yeterince iyi olacaksınız.’.
Ben Hüseyin’in bu mesajını okuyunca mutlu oldum. Oyuncularımızın yaşadıkları halleri sineye çekmek yerine bir yazarın ya da ünlünün sözleri eşliğinde dile getirmesi çok hoş. Şimdi Abdullah Avcı’ya cevap hakkı doğdu. Hoca başka bir aktörün ya da yazarın ya da bir futbol efsanesinin sözü ile Hüseyin’e cevap verirse çok daha mutlu olacağım. Ama hoca egosuna yenilir, Hüseyin’de gayretli çalışmasını bırakırsa kaybeden Trabzonspor olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap