SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kokuşmuşlugu kim temizleyecek?
13.12.2023

‘Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıdan başta başkanı olduğum TFF olmak üzere MHK ve tüm kulüpler sorumludur’. Ben, bugün şu an bir anlığına Federasyon Başkanı olsaydım bu açıklamayı yapardım.

Ama mevcut Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklaması ise cambaza bak cinsindendi. ‘Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır’ dedi. Bu açıklamayla TFF’yi ve MHK’yı tereyağından kıl çeker gibi temize çıkarttığını sanıyor. Bana göre bu yumruğun en büyük suç ortağı TFF ve MHK. Biraz geriye gidelim. Büyükekşi’nin Gaziantepspor Başkanı olduğu döneme. 8 Mart 2021’de Mehmet Büyükekşi evinde oynadıkları Beşiktaş maçından sonra şöyle bir açıklaması var: Beşiktaş maç boyunca hakeme itiraz etmedi. Mete Kalkavan iyi bir maç yönetti ama bu Beşiktaş için geçerli”.

Eğer geçmişte eleştirdiğin Mete Kalkavan’ı Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki VAR performansı sebebiyle cezalandırmazsan ve onu ödüllendirirsen bu futbol ikliminin en büyük suç ortağı sen olursun. Zira Mete Kalkavan orada ‘hakem de insandır, hata yapar’ diyebileceğimiz bir durumun çok ötesinde kararlar verdi. FB-TS maçında yaşananlar hakemlik bir olay değildi. Trabzonspor’un yıllardır haykırışları vardı hakemler ile ilgili. Son olarak, ‘kurduğunuz kirli düzeni yerle bir edeceğiz’ açıklaması dile getirilmişti. Eğer futbol ailesi biraz duyarlı olsa ve Trabzonspor’a destek verseydi bu yumruk olayı yaşanmazdı. Geçmişte Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart çıkartmasına destek verilseydi bu olay yaşanmazdı. 2022 yılının Mart ayında Ahmet Ağaoğlu’nun ciddi eleştirileri sonucu MHK tarafından 13 hakemin görevden alınması olayının arkasında durulsaydı bu yumruk olayı yaşanmazdı.

Eğer sporda şiddet yasası tam olarak uygulansaydı bu olay yine yaşanmazdı. Kulüpler Birliği Yasası yürürlüğe girseydi bu olay yine yaşanmazdı. Bu olayın yaşanmaması için o kadar çok temizlik şart ki… Halil Umut Meler’e geçmiş olsun. Cemil Meriç’in şu sözüyle bitirelim: Bizans’ın son günlerindeyiz. Bakalım bu taaffünü (kokuşmak) hangi Fatih temizleyecek?’

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap