SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtınalı günler
30.12.2022

 Yazıdaki başlık Trabzonlu olmayan Trabzonsporlularla yapılan söyleşilerden, yazılardan oluşan bir kitabın ismi. Eserde Musa Eroğlu, Fatih Mehmet Maçoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Nevzat Aydın, Bülent Gürkan, Rafet El Roman gibi kamuoyunun tanıdığı isimler de var; Kosovalı, Yunanlı, Bitlisli, Hakkârili hiçbirimizin tanımadığı birçok Trabzonspor taraftarının duygu dolu düşünceleri de. Bordo-Mavili takımın eski hocası George Leekens de kitap için bir yazı göndermiş Belçika’dan. Eseri Trabzon Fikir Kulübü kurucularından, İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı sevgili Yavuz Saltık derledi. Saltık, eserini tanımlarken; ‘Bu bir Trabzonspor kitabı değildir. Bu kitap ötekilerin kitabıdır’ diyor. Kitapta kaleme aldığı yazısını da tüm ötekilere ve ötekileştirenlere ithaf ettiğini söylüyor. Eserin editörlüğünü gazeteci Aytekin Akay yaptı. Kitabın en vurucu cümlelerinden biri de Kahramanmaraşlı ressam Sait Işık’a ait. Işık, Trabzonspor’u tanımlarken, ‘Bir denizi bir bardağa dolduramazsın’ ifadesini kullanıyor. Beni çok etkileyen bir yazı da Mahir Polat’ın. O Trabzonsporluluğu, ‘Golyat’a karşı Davut’un yanında olmaktır’ şeklinde özetliyor. Kazım Koyuncu’nun unutulmaz sözü gibi tarihe geçecek, duygu ve anlam yüklü cümlelerle dopdolu bir kitap var karşımızda. Ve görünüşe göre ikincisi yazılacak, belgeseli de çekilecek.  

Tel tel dökülen Trabzonspor

Öteki Trabzonspor’dan bahsederken önceki gün sahada öteki Trabzonspor’u da gördük. Bir takım 4 günde nasıl bu kadar geri gidebilir? Karagümrük karşısında Uğurcan’dan başlayarak, en son oyuna giren Yusuf’una kadar her oyuncu tel tel döküldü. Biraz Abdülkadir istekliydi… F.Bahçe karşısında inanılmaz enerjik, rakibe göz açtırmayan, taktik disiplininden taviz vermeyen takımdan eser yoktu. Soğuk bir kış günü soğuk bir Trabzonspor izledik. Sayın Abdullah Avcı da Dünya Kupası arasında sanki tüm enerjisini F.Bahçe’yi analiz ederek harcamıştı. F.Bahçe’nin 22 maçını izleyen hoca, sanki Karagümrük’ün bir maçını dahi izlememişti. Karagümrük’ün Kadıköy’de Fener'e 4 gol attığını da sanki unutmuştu. ‘Artık futbolcuları gerçek mevkilerinde oynatacağım’ demesine rağmen Hüseyin sağ bekte başladı oyuna. Gbamin’i stoperde gördük son bölümde. Gomez sol açığa itildi. Yusuf rakip ceza sahasına en yakın adam oldu. Neticede ortaya karmakarışık bir görüntü çıktı. Kısacası bu öteki Trabzonspor’u hiç beğenmedik!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap