SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çarambula Trabzonspor!
5.09.2023

Trabzonspor, Kasımpaşa maçında derin bir nefes aldı. Skora bakınca görkemli bir galibiyet. Kaleye isabet eden 6 şutun 5’i gol oldu. Ama dost acı söyler. Bu kadro günü kurtarır. Umut vermez. Takviye yapılmaz ise asla fazlası olmaz. Hayal kuramazsınız bu kadroyla. Büyük takım forması giymenin büyüsünü de taşıyamaz bu oyuncular. Hocayı da eleştiremezsiniz bu kadroyu daha iyi oynatamadığı için. Ancak referansıyla alınan oyuncuların hesabını sorabilirsiniz ona.

Bu tür kriz anlarında genç oyunculara şans doğar. 2002 doğumlu Enis Destan ve yaşıtı Mehmet Can Aydın böyle bir şansın arifesinde. Bu iki oyuncu içinde bulundukları yanıcı, yakıcı, kavurucu atmosfere aldırmadan çığ gibi büyümeliler futbollarıyla. Sabırla, inatla ve inançla bunu başarabilirler bu çölde.

Diyeceksiniz ki böyle bir galibiyet sonrası eleştiriler fazla değil mi? Cevabım hayır. Değil. Bakın ilk 15 dakika Kasımpaşa top göstermedi Trabzonspor’a. Tek kanattan oynadıkları halde dalga dalga geldiler. O anlarda herkes eyvah diyordu. Yüzler bembeyazdı eminim bundan. Ama sonrasında goller peş peşe geldi. Maç acayip bir hal aldı. Durum 5-0 oldu. Lakin Uğurcan vakit geçirdiği için sarı kart gördü maçta. Kasımpaşa kaleye 6’sı isabetli, toplamda ise 19 şut çekti. Bir ara Uğurcan’ı çıldırmış gibi de gördüm. M.Fall ve B.Ouanes dağlara taşlara vurdu topları. Icardi’nin o pozisyonları yakaladığını düşünün. 85’de geldi Kasımpaşa’nın golü. Vasat üstü bir forvet olsa 86’da 5-2, 88’de 5-3 olabilirdi maç. Uğurcan her gelen şut sonrası sadece defansı uyarmakla kalmadı derin derin oh da çekti. Baniya defalarca adam kaçırdı. Tek tek eleştirmek de istemiyorum oyuncuları. Ama eğri oturup doğru konuşalım; Kasımpaşa gibi sadece 15 dakika oynamıyor hiçbir rakip. Bu defans yapısıyla kalesinde çok pozisyon verir Trabzonspor.

Görkemli galibiyetin sağladığı geçici ferahlığın büyüsüne kapılmamalı yönetim. 15 Eylül’e kadar; Bjelica’nın çok istediği, tüm yorumcuların ve neredeyse tüm taraftarların da dile getirmekten bıkıp usanmadığı o 6 numarayı, o 8 numarayı ve o forveti bulup transfer etmeli. Ancak bu transferler yapılırsa hayal kurabiliriz. Yoksa çarambula (ateş böceği) gibi yanar söner bir takımdan fazlası olmaz Trabzonspor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap