SON DAKİKA
SON DAKİKA


26 yıl önceki maç
6.11.2023

Trabzonspor, F.Bahçe karşısında uzun yıllar unutulmayacak tarihi bir galibiyet elde eti. Hiç olmadığı kadar favori olan rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başardı. Hem rakibin 19 maçlık galibiyet serisine son verdi hem de kendi açısından ligde 26 maçtır Kadıköy’de kazanamama olayını sona erdirdi. Bordo-Mavili takım 26 yıl önce F.Bahçe’yi Kadıköy’de 3-1 mağlup etmişti. O karşılaşmayı da tribünden takip etmiştim. Önceki günkü maçı takip ettiğim gibi. 1997 yılındaki maçın en önemli olayı karşılaşmanın televizyondan naklen yayınlanmaması ve stadyuma kameraların alınmamasıydı. Özeti olmayan maçtır. Futbol Federasyonu ile Cine 5 arasında kriz yaşanmıştı. F.Bahçe’de maçın BİMAŞ Grubuna bağlı ATV’den yayınlanmasını istemiş ama ona da izin verilmemişti. Başkan Mehmet Ali Yılmaz, ‘Taraftar eziyet çekiyor’ diyerek yayın krizine oldukça kızmıştı. Maçı sadece 30 bin taraftar canlı izleyebilmişti. Trabzonspor’un gollerini Hami, Tolunay ve Ünal atmıştı. Fırtına’nın hocası da Yılmaz Vural’dı. Kadıköy tıpkı önceki günkü maçta olduğu gibi donup kalmıştı.

 Ertuğrul Doğan’ın çileden çıkması

F.Bahçe galibiyeti sonrası Ertuğrul Doğan’ın maçın hakemleri ile ilgili, ‘Kim bu operasyonu yapan sahtekârlar’ sorusuna TFF yetkililerinin artık cevap vermesi gerekiyor. Sahada oynanan maçı masa başında değiştirmek için ellerinden geleni yapan bir zihniyet vardı son maçta. VAR hakemi Mete Kalkavan, Trabzonspor ile Başakşehir’in 2019-2020 sezonunda Trabzon’da oynadığı şampiyonluk düğümü maçında da VAR’daydı. O maçın orta hakemi Fırat Aydınus, Skrtel'in Nwakaeme’yi ceza sahası içinde formasından çekmesine devam demiş, Mete Kalkavan’da onu uyarmamıştı. O dönemin MHK Başkanı Zekeriya Alp, bu pozisyonun penaltı olduğunu dile getirmiş ama Mete Kalkavan’a ceza vermemişti. Umarız Kalkavan gibi hakemler Türk futbolundan silinir ve bu kirli düzen sona erer. Ertuğrul Doğan’da umarız bu işin takipçisi olur.

Avcı, Kartal’ı mat etti

Abdullah Avcı, büyük maçların hocası olduğunu bir kez daha gösterdi. 19 maçtır kazanan ve kolay gol atan rakibe geçiş oyunu imkanı vermedi. İsmail Kartal’ın F.Bahçe’si ilk yarıda hiç isabetli şut da atamadı. Onuachu, 90 dakika oyunda kalabilecek fiziksel güce ulaşmış olsaydı 3-0’dan sonra skor daha da açılırdı. Rakip Onuachu’ya çoğu kez iki kişiyle engel olmaya çalıştı. Enis girdikten sonra F.Bahçe defansı kısman rahatladı. Enis’e karşı o kadar sert savunma yapmadılar. Son bölümde oyuna dahil olan Bakasetas bekleneni veremedi.

Sinir savaşının galibi Uğurcan

Maçta Trabzonspor baştan sona psikolojiyi çok iyi yönetti. Sinir harbinin hep kazananı Bordo-Mavili oyuncular oldu. Seyirciyi en fazla çileden çıkartan ve organize tezahürat yapmalarını engelleyen ise Uğurcan’dı. Taraftarının sinirlenmesi F.Bahçeli oyuncuları da gerdi. Uğurcan maç boyunca çok iyiydi. Bir başka iyi oyuncu Onuachu’ydu. Pepe de top rakipteyken çok iyi alan savunması yaptı.

Avcı’nın Samet’e sahip çıkması

Abdullah Avcı maç sonrası hakemi yine dolaylı eleştirdi. Hakeme, VAR hakemlerine  söylenecek onca şey varken hoca yine saha içine odaklandı. Oyun 3-0 iken F.Bahçeli seyircilerin ıslıklamaya başladığı Samet’e sahip çıktı. Takdir edilesi bir davranıştı. Ancak F.Bahçe seyircisinin maç boyunca Uğurcan’a küfür etmesini de eleştirmesi gerekirdi.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap