SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yılmaz İsmini Erken Kanatlananlar Unutturamaz
7.08.2022

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kanatlandı uçuyor. Bu uçma kendisinde vefasızlığı meslek haline dönüştürdü. Birlikte görev yaptığı yönetici arkadaşlarını bile solladı tam gaz gidiyor. Tutabilene aşk olsun! Ağaoğlu kulübe hizmet edenleri ve başkanlık yapanları seslendirirken laf ebeliği ile ortamı idare etmeye başladı.

Ağaoğlu’nu bu anlayış vefalı olmaktan uzaklaştırıp, kulübe hizmet eden başkanları ve kurucuları sayarken Trabzonspor’umuza ve sporun tarihine yaptıkları ile damgasını vuran Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın adını unutma gafletini göstermesine neden oluyor.

Ağaoğlu bunu bir değil birkaç kez yaptı. Hatırlatma gelince de kelime oyununu seçip cilalı sözlere sığınan Ağaoğlu’nda bu alışkanlık yapmaya başladı. Bu alışkanlığı kapılanların bugün esamisi okunmuyor, bunu da bu vesile ile hatırlatmak isterim.

Başkan Ağaoğlu’nun unuttuğu bir gerçek var ki, sevdası Trabzonspor için yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Mehmet Ali Yılmaz ismini ayakları yere basmayanlar erken kanatlananlar unutturamaz.

Bu vesile ile Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın, “Elimizi öpen, önümüzde ceketini ilikleyen adamlar şimdi saygısızlık yapar olmuş, büyüklerini unutur olmuş. Yaşımız ilerledi diye kimse geri çekildik sanmasın. Bakın net söylüyorum ki, Trabzon’un adamına bir laf söylerken 100 kere düşüneceksin. Trabzonspor bizim namusumuz, eğer tekrar sahneye çıkmamız isteniyorsa çıkarız” sözlerini hatırlatmak isterim. İşte bu nedenle Yılmaz için söz konusu Trabzonspor oldu mu akan sular durur. Onun için Trabzonspor kırmızı çizgidir. İşte bu çizgiyi aşmamak gerek. 

Karadeniz’in hırçın dalgaları gibidir bordo-mavi sevda. Bu sevdayı kendi aklınca farklı alanlara kaydırarak laf yapanlar, güç zehirlenmesi yaşayanlar hep o dalgalar arasında kaybolup gitmiştir. Ağaoğlu kaybolmamak için el ele gönül gönüle, vefalı olmalı gerekir.

Ağaoğlu, Trabzonspor’a dil uzatanın dilini, el uzatacak olanların elini kesecek kadar büyük bir güç ve değer olan Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a vefasızlık yapma yoluna sapmanız sanmayın ki sizi vazgeçilmez yapacaktır.

Başkanlık koltuğunda sizi tutan, ön plana çıkaran yönetim kurulunda görev yapan birbirinden önemli ve değerli isimler, çalışanlar ve bordo-mavi sevdalıların gücüdür. Umarım bu yaptığınız gaf son olur ve ayaklarınız yere basar.

Ağaoğlu’na tavsiyem, Trabzonspor başkanlığı ile kendi egolarınızı birbirine karıştırmayın. Trabzonspor Başkanı etiketi altında kurmuş olduğunuz ben merkezli dünyanızda kimseyi sevmez, görmez, kendiniz ve yandaşlarınız dışında insanları yad etmez tavrınızın size faydadan çok zarar verir.

SIKINTI YOK O BENİM SORUNUM

Vefasızlığın daniskasını yapan Ağaoğlu’na ve onun gibi vefasızlığı meslek edinenlere geçmişten bir hatırlatma yapayım. Eski Bakan Eyüp Aşık’ın bilmeyenler öğrensin, unutanlar hatırlasın diye 2015 yılında söylediklerini hep birlikte okuyalım;

Trabzonspor’da genel saymanlık görevinde bulunduğu dönemde hiç tanışmadıkları Mehmet Ali Yılmaz ile bir restoranda bir araya geldiklerini anlatan Aşık, Yılmaz’ın kendisine “Bana kulübün durumunu anlat” dediğini belirterek, “Ben de kendisine kulübün durumu ile ilgi bilgiler verdim. Hatta Yılmaz’a o dönemin parası ile 50 milyon rakamı telafuz ettiler ve bunu vereceksin dediler, ben kendisine işin doğrusunu söyleyeyim 1 yılda 500 milyon verirsin dedim. Yani 50 milyon değil 500 milyon giderin olur. 50 milyon geldiğin hafta giderin olur dedim, ‘sıkıntı yok, o benim sorunum’ dedi Mehmet Ali Bey. Ben de yönetim kurulu seçilir seçilmez o hafta o arsanın (Bugünkü Mehmet Ali Yılmaz tesisleri) parasını yatırırsanız yönetiminizde yer alırım dedim.”

Yapılan bu görüşmenin sonrasında, kendisinin daha önceden arsa sahibi ile görüşüp anlaştığı bu günkü tesislerin arsasının parasını Mehmet Ali Yılmaz’ın ödemeyi kabul ettiğini belirten Aşık, arsa sahibinin ilk pazarlıktan sonra geçen süre içerisinde arsa bedelini 35 milyondan 50 milyona çıkardığını da sözlerine ekledi.

Aşık, “Ben Mehmet Ali Beye baştan demiştim, beraber yeni yönetimde olmamın şartı o arsanın alınması. Kongreye gittik ve kongreyi kazandık. İlk hafta Mehmet Ali Bey parayı yatırdı arsayı aldık ve ardından tesisin yapımına başladık” dedi.

İşte Ağaoğlu kapısından içeri girdiğiniz tesislerin arazisi böyle alındı. Sonra ne oldu dersen yine Onursal Başkan Yılmaz cebinden harcayarak tesisleri kulübe kazandırdı. Bu arada gittiği her deplasmanda borç bırakıp dönen kulübün bu borçlarının da il il dolaşılarak bir çırpıda Yılmaz tarafından ödendiğini hatırlatmak isterim. Sanırım bu iki gerçek vefasızlık yapanlara yeter de artar.

Bu vesile ile Ağaoğlu’na başkanlık koltuğuna oturmak için gittiği tesislerin kim tarafından nasıl yoktan var edildiğini hatırlaması için başını kaldırıp tesislerin girişinde yazan ‘Mehmet Ali Yılmaz’ ismini unutmaması için okumasını tavsiye ediyorum.

Gelelim günümüze, o tarihte milyon denilen paralar bugünün trilyonları. Kimse elini cebine atmazken oluk oluk Trabzonspor sevdası için trilyonları akıtan Yılmaz’a kim vefasızlık yapıyorsa nankörün ta kendisidir.

Bordo-Mavi. Şampiyon Trabzonspor. 55. yılımız kutlu, geleceğimiz şampiyonluklarla dolu olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap