SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yerel seçim mi genel seçim mi?
13.03.2019

Seçime adım adım yaklaşıyoruz. Vatandaş liderleri dinliyor, birde başkan adaylarını. Ölme bir ortam yaratıldı ki liderlerin sandık kavgası vatandaş tarafından iyi takip ediliyor. Partilerin genel başkanlarının kavgalarını millet, “Düştüler birbirlerine millet aç aç. Mutfaklar yangın yeri, cepler delik” bundan bahseden yok.

Mutfaklar yangın yeri, liderler söylemleri ile bu yangını daha da körüklüyor. İnanın vatandaş alanları dolduruyor ama partilerin söylemlerinden bu yangının nasıl söndürüleceğine dair çözüm önerileri bekliyor. Şimdi çıkıp denilir ki, söylüyoruz ya, nasıl vatandaşın standartlarını arttıracağımızı, istihdam alanları yaratacağımızı, ben cevabını vereyim söylenilenler devede kulak kalıyor bilesiniz.

İktidar partisi bugüne kadar yaptıklarını katrilyonlarla dile getirirken, bu paranın vatandaşın cebinden çıktığını ve karşılığını alamadığı için ortalık yangın yerine döndüğünün üstünü örtmek çabasında. Ülke belediye değil de genel seçim havasına sokularak yerelde gelecek hizmetlerin neler olduğunu vatandaşın sorgulamaktan uzaklaşır hale geldi.

Muhalefet ise iktidarın söylemlerinin yerelden uzaklaşarak genele yayılması sandıklara nasıl yansıyacak onu hep birlikte göreceğiz. Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon’da halka buluşmasını soracak olursanız, son dönemlerde yaptıkları mitingin en kalabalığı oldu. Alandaki coşku ise artık sessizlerin sesi olarak değerlendirilebilir. Tepki veren bir kalabalık ve coşku vardı alanda. Buda vatandaşın, “Hiç kimse seçimi çantada keklik görmesin” şeklinde  yorumlar yapmasına neden oldu.

Dediğim gibi vatandaş yükselen beklentilerinin karşılığını yerelde almak için son süreci eskiye oranla değerlendirirken yaşananları unutmadan mührü basacak. Son alarak şunu söyleyeyim, vatandaş artık kavga ağzından bıktı bilesiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap