SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tanzim çadırları
28.02.2019

Marketlerdeki sebze meyve ve diğer ürünlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle eskiye dönüş yapılıp tanzim satış çadırları açılmaya başlandı. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde belediye eliyle satışlar başladı. Halka uzuz sebze, meyve ve gıda satışı yapılacak diye ortalık ayağa kalktı, mum gibi parlayıp söndü bu girişim. Söz konusu şehirlerde çadırlarda halka ucuz satış yapmaya başlayınca, yıllar önce karne ile ekmek kuyrukları vardı diye yapılan eleştiriler bir anda yok oldu. Tanzim satış çadırları ne hikmetse bölgemizde bulunan iller dahil birçok ilde açılmadı.

Demek ki seçim üstü bu çadırların açılışı da oy avcılığından başka bir girişim değil. 80 milyonluk ülkemizin her ilinde de bu satışların sağlanması gerçekleşecekti. Ancak gelin görün ki bölgemizde tanzim çadırlarında satış hayata geçirilemedi. Ülkemizde sadece metropol kentlerde mi işçi, memur, emekli yaşıyor? Bölgemizde de vatandaşlar ekonomik sıkıntı çekiyor. Hani nerede ucuz sebze, meyve ve gıda ürünleri? Gerçi çadırlarda satışın da cılgını çıkardılar. Bu çadırlarda satışa sunulan ürünlerin bazı iş adamları tarafından satın alınıp belediyeler eliyle vatandaşa satıldığı iddiaları da gündeme geldi. Günde 200 bin lira zarar edildiği iddiaları ise işin bir başka yönü. Sonuç itibariyle ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz tanzim çadırlarıyla tescillendi, vatandaşın bütçesine uygun olacak denilerek hayata geçirilen bu çadır işi karmaşaya döndü. Baksanıza bu çadırlarda makarna, pirinç, bulgur gibi ürünler de yerini almaya başladı. Ne hallere geldik Allah aşkına! Millet karnını doyurmak için çadır kuyruğuna giriyor. Hani insanca yaşam nerede kaldı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap