SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sadece bina mı çöktü?
8.02.2019

İstanbul Kartal’da bina çöktü. Şu soru aklınıza gelsin, çöken bina ile hangi zihniyet çöktü. Neden derseniz, binanın 3 katının kaçak, zemin katındaki işyerinin ruhsatı yok. Bunlara izin veren, göz yuman kim. Hayatını kaybeden insanları ölüme getiren bu yanlışa kim izin verdi.

3 kat fazlayı taşıyamayan bina yerle bir oldu, enkazın altında bir insanlık kaldı. Bu çöküşe neden olanların nasıl bir yaptırımla karşılaşacaklarını hep birlikte takip edelim. Bana sorarsanız, geçmişte yaşanan olaylarda olduğu gbi buda gündem içerisinde kayıp olacak, yapanın yanına yaptığı kar kalacak.

Bu binanı çöküşünden ülke yönetimini elinde bulunduran güç sorumludur. İstanbul’da patlayan çöplüğü sürekli gündeme getiren anlayış, İstanbul’da çöken sayısız binadan hiç bahsetmez. Patlamadan da, çökenden de ülkemin insanı zarar gördü ve yaşamını yitirdi. Hadi gelin bu yanlışlara dur deyinde alkışlayalım.

BU YOLLARI KİM YAPACAK

Daha önce buradan ilgili ve yetkililerine seslenmiştim. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde eski İpekyolu güzergahı olan grup yolu 1990 yılında yapılmış. Gelin görün ki bu grup yolu bilmeceye dönüştü, Akçakale, Gökçekaya, Eskiköy, Karpınar, Sarıca, Mersin, Baltacı, Çilekli, Taşlıtepe’den Samsun yoluna bağlantılı yol bilmece gibi.

Bitmedi bu yol Çarşıbaşı ve Hıdırnebi’ye de çıkmakta. Çıkacak ama bir türlü asfalt yada beton yapılmıyor. Adeta bu yörenin insanı cezalandırılıyor. Garip değil mi sevgili okurlar, yollar, köprüler, viyadükler ve tüneller yapmakla övünen anlayış bu bölgeyi adeta unuttu.

Hani siz herkesi kucaklıyordunuz, ayrım yapmıyordunuz, herkesin derdi ile dertleniyordunuz. İşte size bir dert, gelin dertlenin, bu yolu bir an önce o bölgenin insanının layık olduğu şekle getirin. Seçim gündemi içerisinde fırsat bu fırsat diyerek bugüne kadar ihmal ettiğiniz bu hizmeti tamamlayın.

Seçim geliyor sandıklar kurulacak oylar atılacak, gelin bu sorunu avantaja çevirin bu yörenin yolunu yapın belki onlarda size sandıkta hayırlı rüya görür. Cezalandırdığınız bu yörenin insanın sabrını taşırmayın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap