SON DAKİKA
SON DAKİKA


Müjde... Müjde... Müjde
1.02.2019

 

 

MÜJDE… MÜJDE… MÜJDE…

 

Sevgili okurlar müjdeler olsun ülkemiz buğday ithal eden ülkeler sıralamasında bu gidişle ilk sıralarda yer alacak. Ne güzel müjde değil mi, gerçi müjde değil kabus yaşatılıyor. Kendi kendine yeten ülkemiz dışa bağımlı hale getirilmeye devam ediliyor. 40 ihale açtık 291 bin ton buğday aldık. Vallahi bravo, billahi bravo haydi buna neden olan başımızdakilere bir alkış gönderelim.

Ne günlere geldik Allah’ım. Gel de çıldırma.

Durun daha bitmedi kabus gibi müjdeler.

Temel gıda maddelerimizdeki artışlar el yakmaya devam ediyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi, soğan, domates, biber ve patlıcan fiyatları aldı başını gitti. Nere mi gitti, ceplerimizdeki alın terlerimizi eritmeye.

Domates 9 biber üç kat zamlandı. Soğanın fiyatı 5 liraya dayandı, milletin cebindeki enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Ne müjde pardon kabus değil mi sevgili okurlar. Sizler hala bu kabusu yaşatanları bulamadınız mı?  Bir ipucu vereyim bu kabus gibi fiyat artışları, milletin cebindeki deliğin büyüdüğü dönem son 15 yılda yaşandı.

Ekim’de 2 lira 38 kuruş olan kuru soğan 5 lira oldu, domatesi sormayın fiyat tavan yaptı öyle fırladı ki ayda yer bulacak neredeyse. Biber ağız yakıyordu şimdi cep yakıyor fiyatı 4 kat fırladı. Patlıcan 1 lira iken şimdi 3 lira 43 liradan satılıyor.

İşte sevgili okurlar, mutfaklardaki yangına kabus gibi bu müjdeler neden oluyor. Bunlar yaşanırken adres marketler, aracılar falan filan denilip şikayetçi olanlara inanmayın. Yetki kimde, irade kimde, imza yetkisi kimde, kolluk güçleri elinde bulundurup icranın başında olanın şikayet etme değil çözüm bulma görevi vardır.

Siz bu milleti ne yerine koyuyorsunuz beyler. Ne güzel dimi sorumluluk ve sorunun çözümü sende iken topu başkalarına atacaksın milletinde inanmışını bekleyeceksiniz. Yapmayın Allah aşkına milletin aklı ve cebi ile dalga geçmeyin artık.

Sevgili okurlar kabus gibi bu müjdeleri yaşanmasına kim sebep oldu diye hala merak ediyorsanız söyleyeyim. Bu kabusu son 16 yılda ülkeyi kim yönetiyorsa o yaşatıyor. Bundan sonrası siz sevgili okurların eline kalmış, ister kabusa devam deyin ister dur.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap