SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mini tahmin
6.02.2019

Ekonomi kötüye gidiyor, bu gidişle daha da kötü olacağını her fırsatta belirtiyorum. Bakın yapılan araştırmada ‘Ekonomi 2018’de bugünkü durumdan daha kötü olacak’ diyenlerin sayısı yüzde 20’den yüzde 35’e fırladı. ‘Terör en büyük sorun’ diyenlerin oranı yüzde 13’e geriledi. Bu araştırmada tüketicilerin üçte birinin satın alma gücünün hissedilir derecede azaldığı ortaya çıktı. Durum öyle vahim ki tüketicilerin yüzde 20’si ek iş yapmak için çabalıyor. Fazla mesai ve ek iş yapma ihtiyacı geçmişe oranla iki katına çıkmış durumda. Kira, konut ve ulaşım harcamaları almış başını gitmiş. Bu araştırmada yerel seçimlerde vatandaşların oy tercihinde adaylardan çok siyasi partilerin ağırlığı olacak gibi gözüküyor.

26 ilde 18 yaş ve üzerindeki bin kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan bir başka anket, 31 Mart seçimleri öncesinde halkın gözünde bir numaralı gündem maddesinin ekonomi olduğunu ortaya koydu. "Türkiye’nin şu anki en önemli sorunu nedir?" sorusuna ankete katılanların yüzde 26,9'u "İşsizlik", 17,8'i "Hayat pahalılığı", yüzde 6,4'ü ise "TL'nin değer kaybetmesi" yanıtını verdi. Sonuç olarak ekonomiyle ilgili konuları Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görenlerin yüzdesi 51,1'i buldu. Bu oran 2017'de yüzde 30,2'ydi.

TANK PALET

Ülkemizde tank seslerinin millet olarak el ele vererek kesilmesini sağladık. Hainlerin son kalkışmasından sonra artık ülkemde kolay kolay tank sesi duyulmaz. Ses duyulmaz diyoruz ama, tank palet fabrikasının sesini çok duyar olduk. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının Katarlılara satışına ses çıkarmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, “Milliyetçiyim deyip fabrikanın satışına sessiz kaldı. Lafla milliyetçilik olmaz" sözleriyle eleştirmişti. Bahçeli, “Ortada satış yokken var demek yalandır, işletme hakkının devir işlemleri sürerken her şey bitti Katar ordusu aldı demek sahtekarlıktır. Kılıçdaroğlu, farkındaysan yine çaktın, yine sınıfta kaldın” cevabını vermişti. Bu tartışmanın sıcaklığı sürürken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun özelleştirmeye karşı çıkan ifadeleri ortaya çıktı. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Vahapoğlu’nun “Bu fabrikanın özelleştirme kapsamına alınması TSK’nın bir birliğinin özelleştirilmesi anlamına da gelebilecektir" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı. Bu da MHP’de bu fabrika ile ilgili tam bir uyum olmadığını göstermekte.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap