SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mesafe ayarı
16.02.2019

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek, liselerin açılma şartlarını yeniden değiştirdi. Uydu tamam, uymadı sil baştan, eksik kaldı yeniden yaz. Bakanlık lise açılmasına yönelik kafa karışıklığını devam ettiriyor.

Okul açmadaki yönetmelik yine değiştirildi. 2017’de imam hatip açılmasını kolaylaştıran bakanlık gelen tepkiler üzerine 2018’de kaldırdığı lise açma koşullarındaki nüfus şartını yeniden revize etti. Anadolu lisesi açmak için nüfus şartını yarı yarıya indirdi ve imam hatiplerle eşitledi.

Durun bitmedi! Bu yönetmeliğe göre, eğlence mekanları ile içki satışı yapan yerlerin okul duvarlarından 100 metre olan uzaklığı 50 metreye indirildi. Bir başka düzenleme ise okul pansiyonlarında yapıldı. Okul sahasında yer olmaması nedeniyle bin metre uzaklıkta pansiyon açılmasına izin verildi.

Bakanlığın yaptığı değişiklikler bununla da sınırlı kalmadı. İllerde ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde Ölçme Değerlendirme Merkezi açılması kararı da alındı. Ne ölçülecek onu bilmem. İçki ruhsatı verilecek yerlerin mi, yapılacak yurtların mı yerleri ölçülecek?

Yapılan değişikliklere bakınca insanın 'Vay be, eğitimde bu eksiklikler bugüne kadar nasıl görülmedi, desene başarısızlık bunlardanmış meğer' diyesi geliyor. Yineliyorum, bir ülkenin eğitim politikası bu kadar yaz boz tahtasına çevrilmez. Milyonlarca çocuğumuzun geleceğinin şekillendiği eğitim dünyası yaşanan bu değişimlerle allak bullak oldu.

Mesafe ayarı yapan bakanlık okullardaki hizmetli ve kaloriferci personel eksiliği ile ilgili bugüne kadar bir adım atmadı. Okullarda müdürler, öğretmenler hizmetli görevi yapar oldu. Kaloriferleri öğrenciler üşümesin diye yakar oldu. Siz hala mesafe ayarındasınız.

Eğitim dünyası allak bullak. Müfredattan başlayıp uygulamalara kadar yaşanan karmaşaya artık son verme zamanı geldi. Eğitimde yaşanan eksiklikleri topyekün gidermek gerek. Eğitimde ben yaptım oldu anlayışı artık yemiyor, ne zaman biz, hepimiz yaptık dersek o zaman işler yoluna girer, yoksa çok daha ayar yapılır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap